Обама має предків-рабовласників

18 червня 2012, 13:45

Перша леді США Мішель Обама виявилася нащадком ірландського рабовласника.

Про це пише "Lenta.ru" з посиланням на "Belfast Telegraph" та "The Daily Telegraph".

Предком дружини президента США Барака Обами виявився рабовласник Ендрю Шилдс, який імовірно прибув на північноамериканський континент у XVIII столітті з Ірландії.

Про це йдеться у книзі журналістки Рейчел Суорнс "Американський гобелен: історія чорних і білих предків Мішель Обами з різних культур".

Достеменно невідомо, звідки точно походив Шилдс. Передбачається, що він міг бути уродженцем провінції Ольстер, яка зараз розділена між Республікою Ірландією і Північною Ірландією.

Пращурами Мішель виявилися ірландські-рабовласники

У 1852-му році його нащадки купили за 475 доларів чорношкіру дівчинку Мелвін, яку привезли до свого маєтку у штаті Джорджія. Саме її син Долфус Шилдс, як раніше вдалося з'ясувати фахівцю з генеалогії Меган Смоленьяк, був прапрадідом Мішель Обами.

Особистість же його батька до недавнього часу залишалася невідомою.

У процесі написання книги автори дійшли висновку, що батьком Долфус став Чарльз Шилдс - онук Ендрю Шилдс. Крім Долфус, у нього і Мелвін народилося ще двоє дітей.

Згодом рабиня була звільнена, після чого переїхала до Південної Кароліни, де Долфус одружився на прапрабабці Мішель Обами Еліс.

До слова, Меган Смоленьяк не вперше займається генеалогією президентської родини. У 2009-му році їй вдалося з'ясувати, що предки по материнській лінії Мішель Обами також походять з Ірландії. Зокрема, Смоленьяк довела, що вони були уродженцями ірландського міста Монігалл.

Фото Reuters з сайту "IBTimes"

IDEALMEDIA