Іспанського короля зняли з посади через полювання на слонів

25 липня 2012, 15:00

Іспанське відділення Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) скасувало пост свого почесного президента, який посідав король країни Хуан Карлос.

Причиною цього стала участь короля у полюванні на слонів в Ботсвані, пише "BBC".

Делегати іспанського WWF проголосували за це рішення з гігантською перевагою. Адже полювання на слонів погано поєднується з цілями Всесвітнього фонду.

Коли в квітні цього року з'явилися повідомлення про поїздку короля до Африки, вони одразу ж викликали обурення серед громадськості, адже це відбувалося у розпал фінансової кризи.

Скандал підштовхнув іспанські газети до публікації фотографії короля на його попередньому сафарі. На знімку Хуан Карлос стоїть з рушницею поряд з мертвим слоном. 

Цікаво, що про полювання короля стало відомо лише тому, що він зламав стегно і йому терміново довелося летіти назад.

Король Хуан Карлос публічно вибачився перед іспанцями за поїздку на полювання. Але до того інтернет-петиція з вимогою його відставки з посади почесного президента іспанського WWF зібрала майже 85 тисяч підписів.

За скасування поста почесного президента проголосували 94% членів зборів, говориться у заяві WWF.

В цілому король Хуан Карлос досить популярний в Іспанії, але цього року репутація монархії серйозно похитнулася через декілька скандальних новин.

Так, зять короля, герцог Іньякі Урдангарін підозрювався у причетності до корупційного скандалу. Мова йде про нецільове використанням коштів з його фонду, що займається організацією спортивних заходів.

Принт-скрін з сайту "The Telegraph"

IDEALMEDIA