"Ксену – принцесу-воїна" відрядять на громадські роботи

7 лютого 2013, 13:01

Акторка Люсі Лоулесс мусить заплатити штраф та відпрацювати 120 годин громадських робіт.

Таке рішення в справі 44-річної зірки серіалу "Ксена – принцеса-воїн" та ше 6 активістів "Greenpeace" 7-го лютого виніс окружний суд новозеландського міста Нью-Плімут.

Про це повідомляє "Ace Showbiz".

547 доларів штрафу, що його буде стягнуто з Лоулесс, отримає портовий комплекс "Port Taranaki", на територію якого зірка з однодумцями прорвалися рік тому. Активісти тоді протестували проти видобутку нафти в Арктиці.

"Ксена" відбулася штрафом та громадськими роботами 

Утім компанії "Todd Oil Services", чиє судно тоді захопили "грінпісівці" не вдалося домогтися відшкодування своїх збитків. Позивачі оцінювали їх у 600 тисяч новозеландських доларів (480 тисяч доларів США).

"Я вважаю великою перемогою те, що суд відмовив у задоволенні вимоги компенсації "Shell", яка, на маю думку, була абсурдною", - сказала потішена Люсі.

"Ми пишаємося тим, що взяли участь у спробі покласти край безвідповідальним планам "Shell" видобувати нафту в незайманій Арктиці", - заявила вона журналістам, залишивши будівлю суду.

Нагадаємо, 24-го лютого Лоулесс та її товариші здійснили символічне захоплення судна "Noble Discoverer", і протрималися в "облозі" 77 годин. За це активістам загрожувало до 3 років тюрми.

Фото Reuters з сайту transasianaxis.com

IDEALMEDIA