Докази пластичних операцій Мерилін Монро продадуть з аукціону

9 жовтня 2013, 12:55

Медичну картку американської кінолегенди Мерилін Монро у листопаді продадуть з аукціону.

Серед паперів є докази того, що зірка, вочевидь, вдавалася до пластичних операцій.

Про це повідомляє Reuters.

Очікувана ціна лоту – 15-30 тисяч доларів. Записи, що датуються 1950-1962-м роком, зроблені пластичним хірургом Майклом Гардіном. Згодом лікар подарував картку кінозірки нинішньому її власнику.

"Насправді ніхто і не думав, що Мерилін Монро робила пластичні операції. Були спекуляції на цю тему – робила чи не робила?... Її вважали природною красунею, не хотіли в таке вірити", - зазначив виконавчий директор аукціону "Julien’s" Мартін Нолан.

 Медичну картку Мерилін Монро буде продано з аукціону

На рентгенівських знімках обличчя акторки стоїть ім’я "Джоан Ньюмен", а не її справжнє. У записах 1958-го року вона зветься Мерилін Міллер, за прізвищем тодішнього чоловіка. Приводом звернення пацієнтки до пластичного хірурга була "деформованість підборіддя".

Один зі знімків датується 7-м червня 1962-го року. Його було зроблено після падіння актриси. Цікаво, що рентгенолог не виявив тоді у Монро жодних пошкоджень кісток обличчя, між тим результат оцінки знімку сучасними спеціалістами був інший, вони знайшли мікротріщину.

Про те, що Мерилін Монро вдавалася до пластичних операцій, у 2010-му в своїх мемуарах написав хірург Норман Ліф, який був партнером Гардіна. У своїх спогадах він посилався саме на документи, які є в цій картці. Як стверджував Ліф, кінозірці робили операцію на підборідді та ринопластику.

Також у картці є записи про те, що в 1956-му році Монро страждала на нейтропенію – низький рівень нейтрофілів у крові, а в 1957-му перенесла позаматкову вагітність.

До слова, в 2010-му році з молотка пішли три рентгенівські знімки грудної клітини Монро. Їх купили за 45 тисяч доларів.

Фото Reuters

IDEALMEDIA