Фільм Джорджа Клуні назвали образливим для росіян

21 лютого 2014, 11:51

Фільм голлівудського актора та режисера Джорджа Клуні "Мисливці за скарбами" - образливий для російського глядача.

Про це заявив спеціальний представник президента Росії з міжнародного культурного співробітництва Михайло Швидкой, повідомляє "Интерфакс".

"У фільмі "Мисливці за скарбами" абсолютно образливо зображені росіяни - похмурі недоумки, які діють виключно за принципом "Грабуй награбоване" і вивозять в СРСР все, що награбували німці за Другу світову війну по всій Європі", - заявив Швидкой.

Новий фільм Джорджа Клуні "Мисливці за скарбами" вийшов у прокат 20-го лютого. Картина розповідає про інтернаціональний загін музейників та мистецтвознавців, що рятує культурні цінності та пам'ятки від фашистів.

Фільм Джорджа Клуні ображає росіян?

Такий загін був дійсно створений в 1944-му році, в нього входило 345 осіб. У фільмі Клуні він складається з семи чоловік. У картині знявся сам Джордж Клуні, Метт Деймон, Білл Мюррей, Джон Гудман, Жан Дюжарден, Кейт Бланшетт та інші.

У фільмі багато епізодів, в яких діють радянські солдати, що вивозять в СРСР трофейні цінності.

Швидкой вважає, що такі фільми не можна показувати в Росії без спеціального супровідного роз'яснення.

"Я проти заборон і забороняти цей фільм не закликаю ні в якому разі, але якщо діти та молодь будуть дивитися цей фільм без якогось попереднього роз'яснення, у них складеться хибне уявлення про те, хто виграв війну, - вони думатимуть, що американці виграли Другу світову та принесли до Європи все найсвітліше", - підкреслив спецпредставник Путіна.

"Вся історія була куди трагічніша і драматичніша, все було складніше. Радянськими трофейними командами керують не похмурі недоумки, як показано у Клуні, а освідчені люди, які знали, що вони роблять. І хоча у фільмі є фраза "Росіяни втратили 20 мільйонів, ми повинні зрозуміти їх логіку поведінки" - вся ідеологія фільму інша: мистецтво вище, ніж будь-яке життя, тому що належить вічності", - додав Швидкой.

За його словами , Росія не повинна в цій частині уподібнюватися США:

"Я б не хотів, щоб ми в Росії робили такі фільми, як "Мисливці за скарбами".

Наразі реакції від Джорджа Клуні на слова Швидкого немає.

Натомість відомо, що актор активно підтримує український Майдан.

Фото "Кинопоиск"

IDEALMEDIA