Басилашвілі назвав "білий список" Мінкульту неблагородною справою

31 липня 2015, 16:08

Російський актор Олега Басилашвілі не схвалює створення "чорних" та "білих" списків. Артист вважає це неблагородною справою.

У коментарі "Комсомольской правде" Басилашвілі, якого Мінкульт України внес до так званого "білого списку" діячів культури, поділився своїм ставленням до всього цього.

"Гадаю, складання будь-яких списків в культурі - справа неблагородна. Існує культура як єдине ціле, яка пов'язує обидва наших народи - український і російський, і інші народи, що живуть в Російській Федерації", - заявив легендарний актор.

Олег Валеріанович не схвалює складання будь-яких списків

"Потрібно надати якомога більше сприяння всім працівникам культури для того, щоб вони їздили один до одного в гості, і зміцнювали нашу дружбу і взаємодію. Тільки культура може згуртувати наші народи і змусити їх жити разом. Не означає, що в одній державі, але залишатися народами братніми, дружньо налаштованими, з хорошими економічними зв'язками", - зауважив Басилашвілі.

"А створення подібного роду списків, як мені здається, справа неблагородна", - ще раз наголосив він.

Нагадаємо, днями Міністерство культури України оприлюднило так званий "білий список", до якого увійшли 34 культурні діячі, зокрема Джордж Клуні та Джаред Лето.

Фото "Московский комсомолец"

IDEALMEDIA