Тарантіно відповів на звинувачення в расизмі

15 жовтня 2015, 11:02

Режисер Квентін Тарантіно заявив, що геть не переймається через те, що комусь його фільмі здаються расистськими.

В інтерв'ю для "The New York Times Style Magazine" кінодіяч вперше торкнувся цієї теми, яку раніше вважав за краще уникати.

"Якщо останні 20 років ви працювали критиком в галузі чорної культури, вам неминуче довелося мати справу зі мною. У вас має бути певна думка про мене. Якщо просіяти всі критичні відгуки на мою адресу, ви побачите, що голосів "проти" рівно стільки ж, скільки "за", - почав Квентін.

"Коли темношкірі критики написали скажені рецензії на "Джанго" - мені було наплювати. Якщо людям не подобаються мої фільми - їм не подобаються мої фільми, і якщо вони їх не розуміють - це не важливо", - додав він.

Тарантіно, схоже, звик, що його частенько звинувачують в расизмі

Щоправда, Тарантіно таки побачив дещо негативне в рецензіях.

"Поганий осад залишило наступне - пройшло багато часу з того моменту, коли колір шкіри сценариста міг надати ефект на сам текст. У великій кількості бридких рецензій мої мотиви виставили в найнегативнішому світлі. Немов я якийсь суперлиходій, який творить ось це все", - зауважив він.

Як відомо, фільм "Джанго звільнений", який розповідає історію чорного раба, був засуджений деякими чорношкірими критиками за надмірне вживання слова "ніггер" і за те, як в принципі Тарантіно зобразив історію рабства в Америці.

Режисер Спайк Лі вважає роботу колеги "неповагою по відношенню до моїх предків".

Нагадаємо, раніше Квентін Тарантіно назвав Барака Обаму своїм улюбленим президентом.

Фото Instagram

IDEALMEDIA