"Ленинград" звинуватили в пропаганді алкоголізму

8 травня 2016, 10:23

Скандальний російський гурт "Ленинград", а саме їхній новий кліп на пісню "В Питере - пить", вимагають перевірити на пропаганду алкоголізму.

Принаймні, саме це побачили у свіжому творінні Шнура і компанії громадські організації Петербурга. Вони й направили в прокуратуру міста відповідного листа з вимогою перевірити відеокліп "Ленинграда". Про це пишуть "РИА Новости".

"Ми вважаємо, що цей кліп ганьбить наше місто... Ми вважаємо, що такого роду аморальний твір не повинен бути доступним для громадян нашої країни. Просимо провести перевірку змісту відеокліпу гурту "Ленинград" на пісню "В Питере - пить" на предмет порушення російського законодавства і в разі необхідності вжити заходів прокурорського реагування", - йдеться в листі.

Шнура звинувачують в пропаганді алкоголізму

У прокуратурі ж розповіли, що наглядове відомство поки не ініціювало перевірку кліпу Шнура, однак не виключають її проведення в подальшому.

До слова, лідер "Ленинграда" Сергій Шнуров уже відреагував на обурення громадських чиновників. Музикант записав коротеньке відео, де закликав пити усіх - "і дорослих, і дітей".

Нагадаємо, кліп "В Питере - пить" був презентований на початку травня. За тиждень відео переглянули вже понад п'ять мільйонів разів.

Як зазначив сам Шнур, новий кліп - "про географію душі, топоніми духу і екзистенційний туризм".

Відео та фото з Instagram Сергія Шнурова

IDEALMEDIA