Литвин зізнався у любові до дерунів і назбирав рецептів для жінки

21 вересня 2009, 13:45

Яценюк і Тігіпко вже харчувалися на людях. Прийшла черга Литвина. У суботу спікер Верховної Ради побував на фестивалі дерунів у Коростені, що на Житомирщині.

Там таки, Володимир Литвин заявив: оскільки він "поліщук", а Житомирщина - його мала Батьківщина, то "деруни для нас - перша страва".

 Литвин погуляв на святі дерунів

"Деруни можуть готувати лише добрі люди, які живуть на Житомирщині, в Коростені і взагалі в Україні", - запевнив він, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Коли я буваю вдома, у батьків, там завжди готують деруни, а деруни у виконанні моєї мами - найдобріші на світі", - додав кандидат у президенти.

 І я добрий, звісно, що за питання?!
 Дайте-но скуштувати вашого драника
 Як я добре роботу собі вибрав! Оце вдома не поснідав, то на роботі підхарчуюсь

В рамках дерунового фестивалю демонструвалися різноманітні страви з картоплі.

Також діяла школа дерунярства. Кожен бажаючий за символічну ціну міг спробувати свіжоприготовлені деруни і отримати диплом про закінчення Коростеньської школи дерунярства.

Он тобі і школа драникарів  

Литвина, між тим, прилаштували почесним головою конкурсної комісії фестивалю.

А після дегустації картопляних кулінарних шедеврів, спікер заявив, що брав усі рецепти кухарів-дерунярів, аби подарувати їх дружині.

 І горілочка піддерунчикова

Також Литвин взяв участь у відкритті пам‘ятника дерунові у формі макітри із тими ж таки кулінарними ласощами.

 

Фото Олександра Клименка ("Голос України") з сайту ВР та фото "Комсомольської правди в Україні"

IDEALMEDIA