Зірка "Династії" Джон Форсайт помер

5 квітня 2010, 09:15

На 92-му році життя помер голлівудський актор Джон Форсайт, зірка популярного колись серіалу "Династія" та голос Чарлі з фільму "Ангели Чарлі", повідомляє "BBC".

Форсайт помер минулого четверга у Санта-Йнез американського штату Каліфорнія через ускладнення від пневмонії, після року боротьби з раком.

Сім‘я актора у своїй заяві громадськості повідомила:

"На щастя, він помер так, як прожив усе своє життя... з гідністю, після року боротьби з раком".


Напевне найкраще український телеглядач знав Джона Форсайта завдяки його персонажу з "Династії" Аарона Спеллінга - нафтовому магнату Блейку Керрінгтону.

Роль у серіалі принесла акторові два "Золотих глобуси" за кращу чоловічу роль. Ім‘я Форсайта також звучало у трьох номінаціях "Еммі".

У цій мильній опері актор знімався з 1981-го по 1989-ий рік разом із британською актрисою Джоан Коллінз.

"Він був одним з останніх істинних джентльменів в акторській професії. Я отримала надзвичайне задоволення від того, як ми дев'ять років зображали кровну помсту, метушню і боротьбу у ролі Керрінгтонів ", - сказала Джоан Коллінз.

Ліворуч - Джон Форсайт з колегами по серіалу "Династія"

Ще одна колега Форсайта по "Династії", акторка Хізер Локлір додала, що Джон був "обдарованим актором, який знав, що насправді означає бути милосердною і доброю людиною".

Форсайт також був відомий завдяки ролі, виконуючи яку, він жодного разу не показав свого обличчя. Це роль Чарлі у телесеріалі Аарона Спеллінга "Ангели Чарлі" (1976-1981). Джон також зіграв Чарлі у двох повнометражних однойменних фільмах.

Безтілесний голос Форсайта, як правило, був чутний по телефону, коли він озвучував "Ангелам" їхнє наступне завдання.

"Я тужу разом з усім світом за талановитим, прекрасним, веселим, розумним Джоном Форсайтом", - сказала зірка "Ангелів" Шеріл Ледд.

За свою кар'єру, яка розпочалася ще у 1940-му році, Джон Форсайт також з'явився у стрічці Альфреда Хічкока "Неприємності з Гаррі" та "Топаз", а також інших стрічках.

Фото "The Associated Press" та http://www.jacneed.com/

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів