Собчак в дитинстві тікала з дому та обманювала ментів

16 серпня 2012, 14:00

Російська журналістка та опозиціонерка Ксенія Собчак почала бунтувати ще у підлітковому віці. У 13 років вона тікала з дому, а у 15 почала жити окремо від батьків.

Про все це Ксенія розповіла в інтерв’ю "The New Times", опублікованому на честь 75-річчя покійного екс-мера Ленінграда Анатолія Собчака.

За словами Собчак, вона усе дитинство дуже соромилася того, що є дочкою мера Ленінграда. Дівчина навіть змінювала прізвище та тікала з дому.

Ксюша ніколи не приховувала, що мала напружені стосунки з мамою, але чудово ладнала з татом.


Одне з найулюбленіших фото Ксенії

"Папа завжди був дуже наївною людиною, тому я цим страшенно цинічно користувалася. Пам'ятаю, мені було років 16, я зібралася на дискотеку втекти. Домовилася з нянечкою зі своєю. Я в шкіряній міні-спідниці, вже в марафеті, і тут тато з кабінету виходить, бачить мене: "Доню, а ти куди зібралася?" – розповідає журналістка.

"Я кажу: "Так я ось тут ось до Серьожі Боярського на чай". А у мене вигляд зовсім не про чай. А Сергій Боярський на два поверхи нижче жив. І тато каже: "Слухай, а я тут такі вірші Цвєтаєвої знайшов чудові". І починає мені читати вірші Цвєтаєвої просто в коридорі…" – згадує Собчак.

"І ось він був такий. Він щиро міг півгодини читати мені вірші, а у мене, звичайно, були зовсім інші інтереси", - додає Ксюша.

Батько читав Ксенії вірші, а вона милилася на дискотеку

Опозиціонерка зізнається, що досить рано почала доросле життя. Вже у 17 років вона жила з бізнесменом громадянським шлюбом. А в 15 років Ксенія почала бунтувати.

"З 15 років я жила окремо від батьків десь на горищі, в якійсь кімнаті. Це був бунт. Я обманювала ментів, дурила феесбешників, моїх охоронців. Я заходила в потяг, вони заходили за мною, я виходила тут же, пересаджувалася, п'ять пересадок, тікала. Я тікала від охоронців, по простирадлах... " – ділиться Собчак.

У витівках Ксюші допомагав син актора Михайла Боярського Сергій.

"Він жив на першому поверсі, я заходила до нього в піжамі, типу комп'ютер у нього був. У пакеті речі. Переодягалася, через вікно - і тікала. Мені страшенно не подобалося, що в мене охорона, нескінченні ці Ермітаж і французькі мови і таке дуже невільне життя", - зізнається Ксенія.

На Собчак тиснули батьки, а вона бунтувала

"Але тато якраз це все приймав. Він взагалі на відміну від моєї мами дуже терпимо до всього ставився. Він приймав і розумів. І розумів, що коли занадто тиснуть, то пружина рано чи пізно розпрямляється, вони так сильно на мене тиснули, що в мене це пішло в якийсь інший бік", - зазначає Собчак.

Нагадаємо, опозиційна діяльність Ксенії розпочалася на початку цього року, у період виборів президента Росії. Відтоді Ксюша встигла побувати у в'язниці, пережити обшук та конфіскацію 1,5 мільйона євро. До того ж, вона почала зустрічатися з опозиціонером Іллею Яшиним.

Фото з Twitter Собчак

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів