Міхалков закликав українських колег поважати вибір кримчан

10 квітня 2014, 13:53

Глава Союзу кінематографістів Росії Нікіта Міхалков закликав українських кінематографістів поважати вибір жителів Криму, які проголосували за приєднання республіки до Росії.

Про це режисер заявив в ефірі телеканалу "Россия 24", повідомляє "РИА Новости".

"Погодитися з цим треба спокійно. Просто з поваги до тих кримчанам, які проголосували. Погодитися без того, щоб принизити і сказати "нас побили" - ні, мудро і розумно погодитися з цим, щоб зберегти більш важливе для наших народів взагалі, в принципі більш важливе", - заявив Міхалков.

Нікіта Сергійович упевнений, що питання з Кримом могло бути вирішено "спокійно і мирно", ще під час підписання угоди про розпад СРСР.


Міхалков вважає, що українські кінематографісти мають поважати вибір кримчан, які бажали приєднання до Росії

"Так, добре, це прикро, але погодьтеся, дорогі мої колеги, кінематографісти принаймні, українські - він (Крим) завжди був російським. Він потрапив помилково, через дурість одного правителя і нетверезість іншого, який це питання міг вирішити спокійно і мирно, коли підписувався договір про руйнування Радянського Союзу", - сказав режисер.

Як зазначає видання, на початку квітня в Будинку кіно в Москві на секретаріаті Спілки кінематографістів було порушено питання розвитку кінематографії в Криму і Севастополі.

Зокрема, Союз кінематографістів на чолі з Міхалковим постановив звернутися до прем'єра Росії з пропозицією про участь Союзу у відродженні Ялтинської кіностудії та створення на її базі центру "Дебют", в рамках якого буде розвиватися співпраця молодих кінематографістів з різних напрямків сучасного кіно.

Нагадаємо, ще на початку грудня, після розгону студентів на Майдані, Міхалков заявив, що йому не шкода українців, які постраждали.

Фото "Экспресс-газеты"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів