Виступ Валерії в Лондоні зустріли протестами: Вата! Вата!

22 жовтня 2014, 10:09

Виступ російської співачки Валерії у Лондоні зустріли пікетами.

У вівторок ввечері навпроти "Альберт-холу", де й відбувся концерт "Валерія і друзі" зібралися десятки активістів з українськими прапорами, повідомляє "ВВС".

"Вата! Вата! Ні кривавому концерту!" - скандували люди на адресу публіки, які квапилися послухати поплічницю російського президента Володимира Путіна.

Пікетувати концерт Валерії прийшли одразу дві групи активістів. Перший пікет організувала група росіян, які живуть в Лондоні. Саме вони намагалися домогтися не пустити співачку та її колег до столиці Британії.


Концерт Валерії зустріли акціями протесту

До росіян приєдналися активісти "Лондонського Євромайдану" - представники української діаспори. Раніше вони направили листа директору "Альберт-холу" Крісу Коттон, закликаючи його скасувати концерт "Валерії і друзів", бо його проведення може "нашкодити репутації" одного з найвідоміших концертних залів світу.

Як стверджується в листі, Валерія та Кобзон "відкрито підтримують терористичні організації - "Донецьку народну республіку" і "Луганську народну республіку", проти лідерів яких введені санкції Євросоюзу".

Чоловік співачки Валерії Йосип Пригожин намагався переконати, що концерт в Лондоні не має жодного відношення до політики.

"Сумно, що культурний захід політизують. І людина, яка стоїть на сцені, - вона співає про любов, а не про політику", - цитують Пригожина "РИА Новости".

Зрештою, незважаючи на всі спроби активістів скасувати концерт, російські артисти все ж виступили в Лондоні. Однак не обійшлося без накладок.

Пригожин і Валерія залюбки викладають світлини з Путіним, й разом з тим кажуть, що концерт артистки у Лондоні - поза політикою

По-перше, в концерті не зміг взяти участь самий іменитий з "друзів Валерії" - Йосип Кобзон. Офіційно співак не прилетів до Лондона, так як у нього в останній момент виникли проблеми зі здоров'ям. Однак організатори акції протесту біля "Альберт-холу" стверджують, що 77-річний Кобзон злякався можливих неприємностей на кордоні.

По-друге, як вже повідомлялося раніше, Валерію та її сім'ю протримали на кордоні 8 годин.

По-третє, англійці заборонили виступати сину Валерії Арсенію Шульгіну. У програмі концерту він був заявлений як виконавець кількох фортепіанних творів Гріга.

Однак вже на кордоні юнакові нібито повідомили, що в 15 років він не має права на роботу, і в країну його пустять лише за умови, що на сцену він не вийде.

"Ми, чесно кажучи, не очікували такого і страшно засмучені. Просто відірвалися на дитині, як то кажуть. Я розумію, що англійській владі самій би не хотілось так вчиняти. Але ось деякі товариші, які пишуть різного роду антиросійські петиції... Просто кожен шукає привід себе розрекламувати", - зауважив Пригожин.

Нагадаємо, незважаючи ні на що, співачка Валерія таки прилетіла з концертом до Туманного Альбіону про що й поспішали повідомити, виклавши світлини у своєму Instagram.

Прінсктрін "ВВС" та фото з Instagram Пригожина

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів