Нові правила "Євробачення": перші великі зміни з 1975-го року

18 лютого 2016, 13:02

У правила міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення" внесені найсерйозніші зміни з 1975-го року. Радикальної трансформації зазнали правила голосування у фіналі.

Про нововедення при голосування та підрахунку голосів йдеться на офіційному сайті "Євробачення". Також представлено коротенький анімаційний ролик, який пояснює нові правила.

Починаючи з цього року кожна країна оголошуватиме окремо оцінки від журі та глядачів, а не як раніше - єдиний спільний бал.

ДИВІТЬСЯ ВІДЕО:


За новими правилами, глядачі проголосують за допомогою смс-повідомлення, після чого представник кожної з 43 країн-учасниць представить оцінки професійного журі. Результати глядацького голосування, тим часом, будуть об'єднані, щоб вийшла одна оцінка для кожної пісні. Ці підсумки оголосить ведучий "Євробачення".

Тобто, спершу будуть відомі бали, які фіналістам віддали журі і їх внесуть у таблиці. А потім вже оголосять результати голосування глядачів з кожної країни окремо. І лише після цього стане відомо, хто ж став переможцем "Євробачення".

"У попередні роки переможець ставав відомий за 20 хвилин до закінчення голосування, і це не добре для телебачення. Зміна формату введе новий рівень хвилювання в "Євробаченні", - вважає виконавчий продюсер конкурсу.

Нагадаємо, перший півфінал "Євробачення-2016" відбудеться у Стокгольмі 10-го травня, другий - 12-го травня, а фінал запланований на 14 травня.

Представник від України визначиться вже у неділю, 21-го лютого.

Відео з сайту "Євробачення"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів