Новорічний стіл зірок: Джамала готує плов, Полякова – олів’є з раками, а Бабкін яйця фарширує

24 грудня 2018, 14:00

Не секрет, що затребувані артисти новорічну ніч зазвичай проводять на сцені. Адже саме грудень та початок січня – час корпоративів і вечірок.

Утім, після запальних виступів зірки, так чи інакше, повертаються до родин та зустрічають новий рік за святковим столом.

У кожній сім’ї є свої традиційні смаколики, і це не завжди олів’є та шуба. Тому ТаблоID попросив у деяких артистів рецепти їхніх улюблених коронних страв, без яких не обходиться новорічний стіл.

Мати двох дівчаток, співачка Оля Полякова – відома господиня. Тому на свята вона, звісно ж, готує, незважаючи на концерти.


"Ми любимо смачно поїсти. Традиційно запікаємо качку з яблуками або трюфелями, обов’язково олів'є, куди ж без нього? Але це не радянський варіант салату. Ми готуємо так, як його робили понад сто років тому. Знаєте, чому у радянське олів'є кладуть моркву? Тому що вона замінює колір ракових шийок. Тому у нас замість морквини додаються ракові шийки, а ще картопля, яйця, огірки, червона ікра... І ніякого зеленого горошку там теж немає. Це все радянська історія", - заявила Суперблондинка.

У Полякової олів'є вишукане - з раковими шийками

"На столі у нас завжди є фаршировані яйця: розділені навпіл і начинені печінкою тріски, перекрученої з жовтком", - розповів співак Сергій Бабкін.

"Холодець обов’язково, олів'є, яке обожнюють діти і дорослі. Також ми готуємо запечену качечку з картоплею, ще шубу або оселедець і мариновані грибочки. Такий у нас традиційний святковий стіл", - додав артист.

Яйця, холодець, качка - у Бабкіних усе просто

Співачка Злата Огнєвіч хоч і постійно стежить за фігурою, на Новий рік готує торт "Дрова під снігом".

"Якось я захотіла приготувати цей торт, і відправила коржі пектися в духовку, а сама вирішила подивитися улюблене кіно "Один вдома". Пам'ятаєте кадр, коли одному з грабіжників підпалюють волосся? Так ось цієї самої миті по моїй квартирі рознісся аромат ... згорілих коржів для торта. Довелося ванільний крем, заготовлений для цієї страви, намастити на хрусткі тости і прикрасити чорним шоколадом", - згадала Злата та дала докладний рецепт десерту.

Якось Злата спалила коржі для торту, але знайшла вихід

"250 грамів вершкового масла, 1 склянка цукру. Добре розтерти. Додати 200 грамів сметани, 1 чайну ложку соди, погашену оцтом, та 3-4 склянки борошна. Замісити тісто, розділити на 10 частин. Кожну частину розкатати, наповнити вишнею без кісточок, закрутити рулетом. Випікати при температурі 180 градусів 40 хвилин".

"Для крему потрібно 0,5 літра сметани жирністю 30% та одна склянка цукру, трішки ванілі. Рулети остудити і оформити на блюді гіркою: 4-3-2-1, ретельно змащуючи кремом. Дати настоятися приблизно пів дня", - поділилася Огнєвіч.

Смачний тортик від Злати - доволі простий у виконанні

Актриса Ольга Сумська має вдома цілу кулінарну книгу власних рецептів. Але саме на Новий рік зірка полюбляє готувати індичку, фаршировану морськими гребінцями.

На 6 порцій вам потрібно 600 грамів філе індички, 3 великих томати, 300 грамів гребінців (їх можна замінити на гриби), одна цибулина, 200 грамів тертого твердого сиру, 100 грамів креветок, 2 столові ложки майонезу, сіль та перець.

"Спочатку треба нарізати філе на порціонні шматки та трішки відбити, посолити та поперчити їх. Потім почистити креветки і підготувати гребінці. Змастити форму для запікання олією, викласти на неї відбивні. Зверху на них покласти нарізану кільцями цибулю та морепродукти. На все це покласти томати, змастити майонезом та присипати тертим сиром", - розказала Сумська.

Ольга балує чоловіка різноманітними стравами та навіть має власну книгу рецептів

Після цього все це треба запікати у духовці 20 хвилин до рум'яної скоринки. Готову індичку Ольга радить викласти на листя зеленого салату, прикрасити солодким червоним перцем та зеленню.

Одразу дві співачки на Новий рік готують плов – Ірина Білик та Джамала. Однак в артисток абсолютно різні рецепти.

"Я готую плов за спеціальним рецептом, але не так, як його роблять, скажімо, в Азербайджані. Я беру рис, дуже багато яєць і масла, цибульку, і це все потрібно підсмажити. Такий плов ми обов'язково готуємо всією сім'єю. І я не уявляю свій новорічний стіл без цієї страви!" – розповіла Білик телеканалу "Україна".

Білик на Новий рік готує якийсь дивний яєчний плов

"Не уявляю новорічний стіл без олів’є. Але я не їм свинину, тому готую його з куркою. А моя фірмова страва – це плов, і я готую його на всі сімейні свята", - зізналася Джамала.

"Нам знадобляться такі інгредієнти: кілограм рису, 800 грамів баранини, 400 грамів жиру, 800 грамів моркви, 500 грамів ріпчастої цибулі, зелень, сіль та перець за смаком", - перелічила співачка.

"Рис промиваємо і замочуємо. Баранину нарізаємо шматочками, цибулю – кільцями, шинкуємо моркву. Очищену цибулину і зачищену м'ясну кісточку обсмажуємо на сильно розігрітому жирі. Виймаємо, кладемо шматочки баранини і порізану цибулю. Смажимо до рум'яної скоринки. Додаємо шинковану моркви, спеції та смажимо ще 8 – 10 хвилин. Заливаємо водою (в 1,5 рази більше, ніж рису), солимо, додаємо рис і доводимо до кипіння".

"Готовий плов викладаємо гіркою, прикрашаємо зеленню і шматочками м'яса", - поділилася Джамала.

Джамала готує плов на всі свята

А якщо готувати все це під новорічний плейліст, процес буде ще приємнішим та святковішим. Зі святами!

Фото з соцмереж та надані прес-службами артистів

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів