Журавлина, меренга і чорний шоколад: Хіменес-Браво поділився рецептом маминого великоднього панетоне

1 травня, 18:15

Напередодні православного Великодня чимало зірок діляться рецептами святкових страв. Серед них і шефкухар та ресторатор Ектор Хіменес-Браво.

Крім пасхи-крафіна, репецоптом якої він поділився раніше, Ектор розказав про традиційний панетоне авторства його мами.

Для смаколика вам знадобиться: 560 грамів борошна, 1 ст. ложка сухих дріжджів, 110 грамів білого цукру, 120 мл теплого молока (не гарячого), 4 великі яйця, 1 ч. ложка ванільного екстракту, 150 грамів м’якого вершкового масла, 75 грамів дрібно нарізаних родзинок, 75 грамів журавлини, 75 грамів карамелізованих апельсинів, 100 грами чорного шоколаду та форма для випікання панетоне.

Ектор поділився ще одним рецептом до Великодня

/ Фото: фото з instagram Ектора Хіменес-Браво

Розігрійте до 40 градусів духовку. Помістіть дріжджі, 1 ст. л. борошна та 1 ст. л. цукру у миску та змішайте. Додайте тепле молоко та перемішуйте близько 5-6 хвилин доки не побачите піну.

Окремо змішайте міксером решту борошна, цукору, всю цедру та сіль. Додайте яйця, суміш дріжджів й ваніль. Масу ретельно перемішайте насадкою для тіста, поки все борошно не зникне. Закрийте плівкою і поставте у духовку 2-4 години. Тісто має збільшитись у три рази.

Після чого тісто треба мішати насадкою для тіста впродовж 5 хвилин і додавати вершкове масло поки не перемішається. Кілька разів зішкребіть тісто зі стінок. Воно повинно стати еластичним та однорідним. До маси додайте сухі фрукти, карамелізовані апельсини та шоколад і перемішуйте ще одну хвилину.

Ектор з мамою, за чиїм рецептом ви можете приготувати панетоне

/ Фото: фото з Instagram Ектора Хіменес-Браво

Змастіть вершковим маслом руки та дерев’яну дошку. Викладіть тісто та сформуйте кулю. Покладіть у форму для панетоне. Зробіть надрізи навхрест гострим ножем. Змастіть верх теплим молоком або теплим рідким вершковим маслом, закрийте плівкою та ще дайте постояти у теплій духовці, доки не виросте у три рази, на що піде десь 2-3 години.

Після цього, зніміть плівку та випікайте у духовці при 175°С 45-50 хвилин, поки зубочистка не виходитиме сухою. Якщо панетоне ставатиме коричневим зверху зарано – накрийте фольгою. Охолодіть та подавайте.

Ось такий має вийти результат

/ Фото: фото пресслужби СТБ

Шефкухар також дав пораду щодо прикрашання святкової страви.

"Зазвичай наші з мамою паски були досить скромні. Прикрашали випічку святковою стрічкою, а зверху – вимащували швейцарською меренгою", – зазначає Ектор Хіменес-Браво.

Нагадаємо, раніше рецептом пасочки ділилася співачка Оля Полякова.

IDEALMEDIA