"Капусняк, який усе перевернув": Клопотенко дав рецепт супу, що ненавидів з дитинства, але нарешті полюбив
Зірковий шефкухар Євген Клопотенко вирішив прийти на поміч тим українцям, які не люблять капусняк. Сам він раніше його теж терпіти не міг, аж поки не скуштував на Черкащині.
"Я ненавидів капусняк все своє дитинство, бо мене заставляли його їсти. Я їв його на різних ритуальних подіях, це був якийсь жах", - із огидою пригадав Євген у Instagram.
У Євгена була капуснякова травма дитинства
Та, зі слів Клопотенка, після експедиції Черкащиною він не просто зрозумів, що капусняк - це "прям вау", а і почав готувати його з родиною.
Отже, "капусняк, який все перевернув", готується з пшоном, картоплею, помідорами і двома видами капусти.
"300 г капусти натираємо з 1 ст. л солі й залишаємо на ніч. Варимо до кипіння 500 г свинячих ребер у 3 л води, додаємо 100 г ошпареного пшона та 3 картоплини — 20 хв. Потім 300 г квашеної і 200 г свіжої капусти, 200–300 г томатного соку — і ще 1–1,5 години на малому вогні. 150 г сала обсмажуємо з 1 цибулиною до золотистості, додаємо її, солимо, перчимо, доварюємо 5 хв.Подаємо зі сметаною та зеленню", - розповів Євген.
Ребра Клопотенко не запікав, а одразу варив
Капусту зірка не ріже, а тре
"Звичайні продукти, а смак такий, що ложку не хочеться класти", - запевнив він.
Нагадаємо, нещодавно Клопотенко здивував рецептом "чай-супу" з гарбуза. А британський принц Гаррі та його дружина Меган Маркл тепер можуть у себе в Каліфорнії варити борщ, бо мають заправку від Євгена.
- "Нарешті українське стало модним": Клопотенко показався у вишиванці та спідниці плісе
- "Окрошки в нас ніколи не було": Клопотенко дав рецепти холодних українських супів
- Крадіжки, копирсання в смітниках, "МастерШеф" і хаотичні стосунки з жінками: цікаве з біографії Євгена Клопотенка
- "Це прям дієва штука": Клопотенко поділився своїми лайфхаками з нарізання цибулі без сліз