Гурман Чорновіл обожнює "недороблені гіркі камінці"
Взагалі-то, шоколад Чорновіл не любить.
"Я до шоколаду ніяк не ставлюся. Я його просто не люблю за те, що він солодкий", - уточнив він "Сегодня".
Проте, як запевняє регіонал, в його дитинстві був незвичайний шоколад - несолодкий.
"Я виріс у Львові, там у нас величезна кондитерська фабрика, яка у той час забезпечувала шоколадом пів-Союзу. І зрозуміло, що звідти на ринки стягали все, що тільки можна було винести", - згадує депутат.
"Серед іншого була какао-маса - такий недороблений шоколад без горіхів, цукру й іншого - він був гірким, і саме за це мені й подобався", - зізнався Чорновіл.
Як каже Тарас, тоді какао вони купували величезними шматками.
"Ми купували його брилами. Щоб відколоти від неї шматочок, доводилося ставити ніж і бити по ньому молотком. Мама робила з нього підливки до млинчиків, пудинги..," - здолали Чорновола солодкі спогади.
Але, як з‘ясувалося, зі слів Чорновола, у чистому вигляді такий шоколад подобався лише йому: "...У школі однокласники ним пригощалися лише тоді, коли були страшенно голодні".
"Зате я ці шматочки брав з собою в гори: коли вже піднімаєшся на вершину і сил далі немає - на допомогу приходили ці "камінчики", - поділився гурман Чорновіл.
Фото "Світського життя" та "Сегодня"