Порошенко показав, як дружина паски пече. ФОТО

10 квітня 2015, 09:18

Чистого четверга, коли за традицією православні християни печуть паски на Великдень, президент Петро Порошенко похвалився дружиною-господинею.

На сторінці у соцмережі гарант поділився детальним рецептом паски від самої першої леді та виклав кілька світлин Марини.

"Обов’язково перед початком приготування тіста потрібно прочитати молитву, щоб паска вийшла вдала та смачна", - зауважив Порошенко.

"Для опари: розводимо в 1 л молока 100 гр. дріжджів, додаємо 50 гр. олії та борошна до консистенції густої сметани (2- 2,5 ст.). Поставити опару необхідно у тепле місце на півгодини, можна загорнути навіть ковдрою, щоб бодай малий протяг не завадив їй піднятися", - йдеться у президентському рецепті.


Якщо ви ще не спекли паски, у вас є шанс зробити це за рецептом самої першої леді

"Поки опара підходить, ретельно вимиваємо 200-300 гр. родзинок та викладаємо їх на рушник, щоб зайва волога пішла. На малому вогні розтоплюємо 250 гр. маргарину, який додасть пишності та 250 гр. вершкового масла, яке зробить нашу паску смачною та духмяною. Також вже можна поставити на малий розігрів духовку".

"Коли опара підійшла ми додаємо масло із маргарином, 8 яєць та 4 жовтка (4 білка будемо використовувати для глазурі), 1 пакетик ванільного цукру. Також додаємо 1-1,5 склянки фруктози, 3 ст.л. олії, родзинки. Починаємо замішувати просіяним борошном, якого піде 1,5 – 2 кг. Взагалі-то слід спостерігати при вимішуванні тіста, скільки потрібно борошна. У підсумку наше тісто має стати м’яким, тягнучим, пористим і не прилипати до рук", - радить Порошенко.

Президент показав, як жінка паски пече

"Після вимішування ставимо посуд із тістом у більш велику ємкість із гарячою водою, щоб воно піднялося, накриваємо рушником і чекаємо 15-20 хвилин. Поки воно підходить можемо підготувати глазур: збиваємо білок із цукром до густої білої піни, якою потім будемо прикрашати паски", - пише президент.

"Готове тісто розкладаємо у форми на 2/3 форми. Стежимо, щоб кожна порція тіста була без родзинок на горі, адже вони підгорять у духовці під час випікання і змінять присмак паски. Після розкладання тіста дамо йому 10-15 хв. піднятися у формах і ставимо у духовку, яку нагріли до 180 градусів, на 45-50 хвилин", - зазначається у рецепті.

Пасочки в пані Марини вийшли рум'яні та гарні

"Готові паски дістаємо і даємо їм охолодитись, прикрашати глазур’ю їх слід охолодженими, щоб потім "біла шапка" не потріскалася. Чим та як прикрашати паски далі кожна господиня сама вибере на свій смак. Смачного!" - побажав президент.

Яєчка вже пофарбовані, паски спечені - родина президента готова до Великодня

Фото прес-служби президента

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів