"Моє перше кохання": Кацурін показав, як приготувати вінтажну міні-піцу з 90-х. Відео

19 жовтня, 13:58
Фото з Instagram Міші Кацуріна

Ресторатор та food-блогер Міша Кацурін вирішив поностальгувати та поділився з підписниками рецептом вінтажної піци з 90-х.

"Це моє перше кохання - вінтажна піца з ковбасою", - сказав він. 

Для приготування 6 таких піц вам знадобиться:

  • борошно пшеничне 400
  • дріжджі сухі 5
  • цукор 1 ст.л.
  • молоко стакан (+ для бортиків окремо)
  • сіль за смаком
  • яйця 1 шт (+ 1 жовток для бортиків)
  • олія соняшникова 1 ст.л.
  • майонез 100
  • кетчуп 100
  • табаско за смаком
  • ковбаски мисливські 200
  • сосиски 200
  • огірок квашений 150
  • сир чедер 200

За словами Кацуріна, на приготування піци вам знадобиться 2 години

Для початку потрібно приготувати тісто.

"В тепле молоко додаємо дріжджі, цукор, сіль, яйце, олію та борошно, перемішуємо. Відставляємо на 40-60 хвилин, щоб піднялось. Потім, формуємо шість кульок однакового розміру, викладаємо на пергамент і знову відставляємо на 10 хвилин підійматися. За допомогою чашки робимо форму тіста, як на відео", - написав Міша.

Місце для начинки у тісті можна зробити звичайною чашкою

Кацурін пожартував, що стрижень вінтажної піци - соус кетчунез.

"Змішуємо майонез з кетчупом, та за бажанням додаємо гострий табаско", - додав він.

Здається. піца вийшла дуже смачною

Далі потрібно зібрати страву: на тісто викладаємо соус, нарізану ковбасу, огірок, сир чедер та змащуємо бортики сумішшю жовтка з молоком.

"Запікаємо приблизно 15 хвилин при температурі 190 градусів", - підсумував ресторатор. 

Нагадаємо, раніше він вчив, як самостійно приготувати запашний гороховий суп з копченими реберцями. Також він показував рецепт ідеального стейка з броколіні. 

IDEALMEDIA