"Моє перше кохання": Кацурін показав, як приготувати вінтажну міні-піцу з 90-х. Відео
Ресторатор та food-блогер Міша Кацурін вирішив поностальгувати та поділився з підписниками рецептом вінтажної піци з 90-х.
"Це моє перше кохання - вінтажна піца з ковбасою", - сказав він.
Для приготування 6 таких піц вам знадобиться:
- борошно пшеничне 400
- дріжджі сухі 5
- цукор 1 ст.л.
- молоко стакан (+ для бортиків окремо)
- сіль за смаком
- яйця 1 шт (+ 1 жовток для бортиків)
- олія соняшникова 1 ст.л.
- майонез 100
- кетчуп 100
- табаско за смаком
- ковбаски мисливські 200
- сосиски 200
- огірок квашений 150
- сир чедер 200
За словами Кацуріна, на приготування піци вам знадобиться 2 години
Для початку потрібно приготувати тісто.
"В тепле молоко додаємо дріжджі, цукор, сіль, яйце, олію та борошно, перемішуємо. Відставляємо на 40-60 хвилин, щоб піднялось. Потім, формуємо шість кульок однакового розміру, викладаємо на пергамент і знову відставляємо на 10 хвилин підійматися. За допомогою чашки робимо форму тіста, як на відео", - написав Міша.
Місце для начинки у тісті можна зробити звичайною чашкою
Кацурін пожартував, що стрижень вінтажної піци - соус кетчунез.
"Змішуємо майонез з кетчупом, та за бажанням додаємо гострий табаско", - додав він.
Здається. піца вийшла дуже смачною
Далі потрібно зібрати страву: на тісто викладаємо соус, нарізану ковбасу, огірок, сир чедер та змащуємо бортики сумішшю жовтка з молоком.
"Запікаємо приблизно 15 хвилин при температурі 190 градусів", - підсумував ресторатор.
Нагадаємо, раніше він вчив, як самостійно приготувати запашний гороховий суп з копченими реберцями. Також він показував рецепт ідеального стейка з броколіні.