4 ефективні креми та сироватки для відновлення шкіри

PROMOTED
14 листопада 2023, 15:45

Результативність догляду за шкірою залежить передусім від того, чи правильно підібрані косметичні засоби. Більшість людей може принаймні візуально визначити свій тип шкіри, однак, обираючи крем чи сироватку, орієнтується на рекламну кампанію продукту й обіцянки виробників.

Такий підхід є неправильним та шкідливим, але навіть не тому, що породжує завищені сподівання та очікування. Річ у тім, що найважливішими у доглядовій косметиці є компоненти, їхня концентрація, безпечність і дієвість.

У цьому матеріалі розповідаємо про сироватки та креми, які здатні відновлювати шкіру. Зазначимо, що йтиметься не про засоби конкретних брендів, а про компоненти у складі косметики, на які потрібно орієнтуватися під час вибору, щоб отримати гарний результат.

Креми і сироватки з водоростями та морськими екстрактами

Морські водорості й екстракти — ефективні компоненти для покращення стану зрілої та жирної шкіри. Бренди професійної доглядальної косметики, зокрема Elemis, часто використовують їх у своїх засобах. Такі продукти надають матувальний ефект і стимулюють регенерацію клітин.

А також — дренують, тонізують, поліпшують мікроциркуляцію, завдяки чому шкіра відновлюється набагато швидше. Які морські екстракти шукати у складі доглядальної косметики?

  • Chlorella Vulgaris Extract.
  • Alaria Esculenta Extract.
  • Codium Tomentosum Extract.
  • Pseudoalteromonas Ferment Extract.

Ці екстракти насичують шкіру вітамінами та мікроелементами, покращують тонус, надають антиоксидантну підтримку й запобігають глікації.

Креми та сироватки з вітамінами

Чимало преміальних брендів додають до складу продуктів вітаміни ліпосомальної форми.

Зокрема, йдеться про ретиноїди, аскорбінову кислоту, вітамін К. Вони стимулюють оновлення шкіри, збільшують синтез вітаміну і колагену, відлущують ороговілі клітини.

Проте перелік корисних вітамінів, які додають у сироватки та креми, є набагато ширшим.

  • Вітамін Е забезпечує антиоксидантну підтримку, усуває окислювальний стрес.
  • Вітамін P зміцнює стінки судин.
  • Вітамін К освітлює гіперпігментацію шкіри, зменшує темні кола.
  • Вітамін В3 регулює функції сальних залоз, усуває подразнення.

Зауважимо, що оптимальною формою вітамінів у косметиці є ліпосомальна. Тоді вони краще проникають у глибокі шари шкіри.

Креми і сироватки зі скваланом та поліненасиченими жирними кислотами

Сквалан і поліненасичені жирні кислоти — те, що потрібно для сухої та чутливої шкіри, яка схильна до подразнень та почервонінь. Креми й сироватки із цими інгредієнтами зміцнюють захисний бар’єр, надають зволожувальну дію.

Сквалан загоює мікропошодження та зменшує почервоніння, а поліненасичені жирні кислоти зміцнюють стінки клітинних мембран, запобігають окислювальному стресу.

Обов’язково зверніть увагу на креми або сироватки, у складі яких є олії шипшини, чорної смородини, огірочника. Вони містять велику кількість омега-6 та позитивно впливають на шкіру.

Креми і сироватки із пробіотиками та пребіотиками

Пробіотики — це живі мікроорганізми, які містять лізати, надзвичайно важливі для шкіри частини білків корисних бактерій. Вони відновлюють мікрофлору, зменшують чутливість шкіри, підвищують стійкість захисного бар’єру до зовнішніх чинників.

Тому добре, якщо серед компонентів у складі доглядального засобу є:

  • Bifida Ferment Lysate;
  • Lactobacillus Ferment Lysate;
  • Propionibacterium Lysate;
  • Lactococcus Ferment Lysate;
  • Leuconostos Ferment Filtrate;
  • Lactobacillus/Rye Fluor Ferment Filtrate.

Щодо пребіотиків — саме вони створюють поживне середовище для корисних мікроорганізмів. Ідеться про олігосахариди, біотин, інулін, амінокислоти і бетаглюкани. Вони стимулюють регенерацію та захищають від негативного впливу зовнішніх чинників.

Креми і сироватки із церамідами та холестеролом

Поєднання церамідів і холестеролу в сироватках та кремах — справжній хіт доглядальної косметики. Така комбінація активів здатна відновити навіть найбільш пошкоджену шкіру, усунути лущення шкіри.

Вони створюють невидимий захисний шар та формують гідроліпідний бар’єр. Сподіваємося, матеріал був корисним та цікавим, а вибрати регенерувальні доглядальні засоби тепер буде дещо простіше.

Ще одна невелика порада: обираючи крем і сироватку, стежте за тим, щоб у їхньому складі не було спирту й агресивних консервантів, ефірних олій, які можуть подразнювати шкіру, водночас не регенеруючи її. Бажаємо удачі!

Останні матеріали
Більше матеріалів