"Греммі" знайшла своїх володарів

11 лютого 2008, 17:59

Днями у Лос-Анджелесі відбулася ювілейна, п'ятидесята церемонія вручення нагород Американської академії звукозапису "Греммі", повідомляє "Mercurynews".

Відкрив церемонію віртуальний дует Алісії Кіз із Френком Сінатрою. На величезний екран транслювався запис із виступом легендарного співака на відкритті першої "Греммі" у 1958 році. А Кіз у прямому ефірі акомпанувала йому на роялі та підспівувала.

До речі, цьогорічна церемонія виявилася для Кіз щасливою - співачка отримала золоту статуетку за кращий виступ і кращу композицію у стилі R&B.


Цього року Емі Вайнхаус отримала п'ять статуеток, проте до США співачку не пустили

Чергову перемогу одержав кандидат у президенти США від Демократичної партії Барак Обома. Він став лауреатом "Греммі" у номінації "Краща аудіо розповідь".

Нагороди також отримали знаменитий голлівудський актор Том Генкс, екс-ударник "The Beatles" Рінго Старр, 25-кратний лауреат "Греммі" музикант Стіві Вандер.

Але безперечним тріумфатором нинішньої церемонії стала молода британська співачка Емі Вайнхаус. Із шести номінацій вона перемогла у п'яти.

Репер Кенні Вест став лідером за кількістю номінацій

Проте особисто отримати нагороду співачка не змогла - їй було відмовлено у в'їздній візі до США.

Лідером за кількістю номінацій цього року став репер Кенні Вест. Його ім'я називалося одразу у восьми категоріях.

А нагорода у головній номінації "Альбом року" дісталася американському музиканту Гербі Генкоку за збірку "River - The Joni Letters".

Фото з сайтів whitefolksgetcrunk.com та moonbeammcqueen.wordpress.com

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів