Льоню-Космоса можна купити за 50 гривень

28 травня 2008, 11:02

Космічним виборцям - космічний мер і... космічний коктейль. У деяких барах столиці з‘явився коктейль названий на честь Леоніда Михайловича Черновецького - "Льоня-Космос", пише "Сегодня".

Поки коктейль ще не занесений до барних меню, але новинку готують на замовлення відвідувача.

Причому "космічна суміш" існує вже у двох варіантах. Обидва являють собою досить міцні коктейлі на основі самбуки та абсенту, "щоб одразу в космос полетіти". Вартість такого космічного задоволення - 30-50 гривень в залежності від бару.


Коктейль №1. У великийконусоподібний коктейльний келих наливають на дно 50 грамів абсенту і 50 грамів самбуки. Потім додають туди 100 грамів шампанського - завдяки пухирцям ефект сильніший.

Для кольору додають трохи крапель гренадіну і зеленуватий напій відразу червоніє. На смак "Льоня-Космос" - дуже міцний, сполучення абсенту й самбуки за смаком нагадує якісь ліки, але не вистачає кислинки.

Коктейль №2. Для коктейлю "Льоня-Космос" змішують по 25 грамів лікерів "Блю кюрасао", "Тріпл Сек" і самбуки, додають ванільний сироп.

Отриману суміш вливають у келих з палаючим абсентом. Для гостроти додають 4 краплі гострого соусу "Табаско".

Бармен запевняє, що саме ці інгредієнти необхідні через "космічні" кольори - синій, помаранчевий, зелений, і через міцність.

Подається космічний напій у коктейльній чарці (келих для мартіні). Бармен радить занюхувати напій табачком, можна м'ятним.

Кажуть, випивши дві порції такого коктейлю, точно можна полетіти у космос.

Фото "Сегодня"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів