Бардо сплатить 15 тисяч євро за расистські висловлювання

3 червня 2008, 17:39

У п‘ятницю паризький виправний трибунал засудив зірку французького кінематографу Бріжіт Бардо до сплати штрафу у розмірі 15 тисяч євро за "розпалення расистської ненависті" щодо мусульман, повідомляє "TF1".

При цьому прокурор вимагав також засудити Бардо до двох місяців умовного ув‘язнення, проте цю вимогу суд не задовольнив.

Ще у грудні 2006-го акторка і захисниця прав тварин написала лист Ніколя Саркозі, який на той момент займав посаду голови Міністерства внутрішніх справ Франції. Послання стосувалося мусульманського свята Курбан-байрам.


У листі, який 23-го грудня 2006-го було також опубліковано у "L'Info-journal" фонду Бардо, акторка писала: "Усі ситі по горло тим, що це населення (мусульмани) водить нас за ніс, руйнує наше суспільство і країну, нав‘язуючи свої дії".

У посланні Бріжіт вимагала, аби баранів, які у ході мусульманського свята приносять у жертву, оглушували перед тим, як різати.

Окрім фраз, які привертали увагу до страждань тварин, вживалися також неприйнятні слова на адресу мусульман. Тож лист французької акторки викликав обурення багатьох правозахисних організацій Франції.

Сама 73-річна Бардо не була присутня у суді на виголошенні вироку, як і під час слухання справи. Бріжіт пояснила свою відсутність труднощами у пересуванні.

Один з представників інтересів акторки Франсуа-Ксав‘є Келіджан заявив, що його підзахисна почувається "втомленою" від процесу.

"У неї таке враження, ніби її хочуть змусити замовкнути, однак її не змусять замовкнути, коли вона бореться за права тварин", - сказав він.

У вівторок суд наказав також опублікувати вирок, винесений Бардо, у виданні її фонду. Акторка також зобов‘язана сплатити 1500 євро у якості відшкодування збитків "Руху проти расизму та за дружбу народів" (MRAP -"Mouvement contre le Racisme et pour l'Amitié entre les Peuples").

Символічну суму в1 євро Бардо має виплатити двом іншим асоціаціям, Лізі прав людини (Ligue des droits de l'homme) та Міжнародній Лізі проти расизму та антисемітизму (LICRA - Ligue Internationale Contre le Racisme et Antisemitisme).

Окрім того, Бардо сплатить 1500 євро на судові витрати.

Штрафна прикрість сталася з акторкою вже вп‘яте за останні 11 років. Попередні штрафи, які мусила сплатити акторка, вимірювалися сумами 1500 євро, потім 3000 євро, потім 4500 євро і 5000 євро.

Фото "The Associated Press"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів