Ніколя Саркозі показують на виставці

26 червня 2008, 16:38

Французький художник Поль Саркозі, батько президента Франції, у середу відкрив виставку своїх картин у музеї Мадрида, на якій серед інших робіт був представлений портрет Ніколя Саркозі.

В експозицію включено 35 робіт Поля Саркозі. Для виставки за назвою "Out of mind" були зібрані твори, виконані в кращих традиціях сюрреалізму.

Колекція була упорядкована Полем Саркозі в співавторстві з його німецьким партнером Вернером Хорнунгом.


Ніколя Саркозі. Фото з сайту Infrance.ru

Експозиція розмістилася в будинку мадридського музею і вперше була представлена увазі публіки.

Для підготовки виставки поряд із традиційними засобами образотворчого мистецтва були використані інноваційні технології, сполучаючи фотомонтаж і відео-інсталяції.

На прес-конференції Поль Саркозі розповів, що його син Ніколя надав підтримку в організації виставки.

Зокрема, Ніколя спеціально для мадридської виставки надав картину з власним зображенням, що була йому подарована батьком у 2007 році на честь обрання на посаду президента і яка згодом зайняла місце в Єлисейському палаці.

За словами Поля, "ця картина відображає все життя його сина до дійсного моменту". Також художник підкреслив, що для відкриття своєї виставки він не випадково обрав саме Мадрид.

"У мене дуже багато друзів серед іспанців, тому я вирішив організувати виставку в Мадриді, після чого вона розміститься в залах Парижа. Я не має наміру використовувати високе положення свого сина для досягнення своїх цілей", - розповів Поль журналістам.

Виставка робіт Поля Саркозі в Мадриді триватиме до 13 липня, потім експозиція відкриється в паризькому театрі "Espace Cardin", що розташований поруч з Єлисейським палацом, повідомляє "Взгляд" з посиланням на France Press.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів