Редкліфф-Поттер розповів про свою хворобу

18 серпня 2008, 16:26

Виконавець ролі Гаррі Понтера 19-річний актор Деніел Редкліфф зізнався, що страждає від захворювання під назвою диспраксія, пише "The Daily Mail".

"Так, у Деніела диспраксія. Він цього ніколи не приховував. Дякувати господу, хвороба протікає дуже м‘яко й у гіршому випадку виявляється у нездатності самостійно зав'язати шнурки на черевиках або у поганому почерку", - підтвердив офіційний представник актора.

Диспраксією називають нездатність до правильного виконання цілеспрямованих рухів. Часто-густо хворих на диспраксію вважають просто незграбними.

Захворювання може впливати на будь-які області розвитку: фізичну, інтелектуальну, мовну - і крім того ускладнює здатність людини до навчання. Окрім того, у чоловіків такі розлади зустрічаються у чотири рази частіше, ніж у жінок.


Щоправда, Редкліфф на свій стан здоров‘я особливо не жаліється. Хлопець навіть стверджує, що ледь не завдяки диспраксії став зіркою кіно. Так, через погану успішність у школі Деніел вирішив спробувати свої сили у кінематографі.

Фото "The Daily Mail"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів