"ВВ" презентують оновлений гімн України

19 серпня 2008, 14:19

Гурт "Воплі Відоплясова" випустили диск караоке "Гімн-славень України".

До свого концертного репертуару "ВВ" внесли гімн ще з часів пісенної помаранчевої зими.

А в минулому році на фестивалі "Молода Гвардія" відшліфований славень України у виконанні гурту зазвучав уже в повну силу.

Близько року тому у фронтмена знаменитої групи, Олега Скрипки виникла ідея записати національний гімн України і випустити його на диску. Міркуваннями хлопці керувалися як патріотичними, так і професійними - цікаво було, як гімн звучатиме у роковому виконанні.


Окрім того, на думку музикантів, серед українців вже давно витала потреба в оновленні першого рядка тексту, ставлячи наголос в першу чергу на позитиві та оптимізмі речей.

Але брати на себе абсолютну відповідальність змінювати стале й узаконене слово вевешники і не сподівались. Тому музиканти й оголосили всеукраїнський конкурс на текст славню від українського народу.

В результаті Скрипка запропонував випустити диск караоке.

Таким чином кожному слухачеві надається можливість прослухати вевешну версію оригінального гімну України, чи вивчити слова гімну до кінця, чи повправлятись у відтворенні мелодії, чи створити свій власний текст, чи просто піднести свою громадянську гідність при співанні головної пісні України на новий, безперечно вартий уваги народний текст.

Музичну основу диску супроводжує відеоряд з відібраних найкращих художніх творів українських митців: Пимоненка, Васильченка, Шевченка, Рєпіна та багатьох інших.

А презентація новоствореного диску відбудеться вже 23-го серпня у Києві на Майдані Незалежності.

За інформацією прес-служби"Країни мрій"

Фото з сайту http://vopli.in.ua

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів