Пінчук став одним з найвпливовіших колекціонерів світу

17 вересня 2008, 14:22
Бізнесмен і зять екс-президента Кучми Віктор Пінчук потрапив до десятки найбільш впливових колекціонерів світу.

Про це повідомляє прес-служба Фонду Пінчука.

Засновник центра сучасного мистецтва PinchukArtCentre Віктор Пінчук посів 7-му сходинку у топ-10 найвпливовіших колекціонерів світу за версією журналу "ARTnews".

Крім українського колекціонера в десятку увійшли Дебора і Леон Блек (1), Едіт та Елі Броад (2), Стівен Коен (3), Марі-Жозе і Генрі Р. Кравіс (4), Джо Кароль і Рональд Лаудер (5), Франсуа Піно (6), Віктор Пінчук (7), Мітчелл Рейлс (8), Карлос Слім Елу (9), Шейх Сауд бін Мохаммед бін Алі аль-Тані (10).


Рейтинг 200 найбільших колекціонерів був складений уже 18-й раз. Він був зведений за результатами опитування арт-дилерів, аукціонників та самих колекціонерів з 22 країн світу.

Експерти вважають, що отримані результати свідчать про втрату лідерства американських колекціонерів, що відображає загальну тенденцію на ринку мистецтва.

На думку видавця і головного редактор журналу "ARTnews" Мілтона Естероу до цього року в Америці здійснювалося від 60 до 70 % продажів предметів мистецтва. Але у найближчі роки ситуація зміниться, тому що ключові гравці з'являються в інших точках планети.

Фото Дмитра Амідова

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів