Купуйте ляльку-вуду Саркозі - суд дозволив. На додачу - ігри подружжя Саркозі

30 жовтня 2008, 18:39

Суд відхилив позов президента Франції Ніколя Саркозі до видавництва K&B, яке випустило посібники з чорної магії із зображенням Саркозі, пише французька "Libération"

Нагадаємо, як писав ТаблоID, французький президент був обурений несанкціонованим використанням і вимагав заборонити продаж ляльок-вуду із його зображенням.

"Дане не авторизоване використання зображення Ніколя Саркозі не є замахом на людську гідність чи нападом на особистість..," - повідомив у середу цивільний суд Парижа.

Суд дозволив колоти Саркозі голками

Згідно з судовим висновком, суперечлива лялька, кваліфікована як творчий витвір, "вписується у рамки свободи слова і права на почуття гумору".


Водночас адвокат Ніколя Саркозі наразі утримується від коментарів щодо згаданого рішення суду.

Тепер можна пограти з подружжям Саркозі

Нагадаємо, комплект, який включав посібник з магії, лялька-вуду Саркозі та 12 голок, надійшов у продаж на початку жовтня.

Отже, наразі товариство "Tear Prod" може продовжувати продавати скандальний магічний комплект. До речі тираж посібників досяг позначки у 20 000 екземплярів. А минулої п‘ятниці набір очолював рейтинг продажів на інтернет-сайті Amazon.fr.

Цікаво, що на ряду із "посібником Саркозі" бізнесмени-дотепники продавали й набори, укомплектовані лялькою Сеголен Руаяль. Проте суперниця Саркозі на президентських виборах 2007-го не подавала на видавництво до суду і заявила, що ставиться до інциденту з гумором.

Також, як повідомляє "Star Agora", у четвер у Франції мала вийти у продаж книга ребусів та головоломок "Збірка ігор Ніколя та Карли".

Це видання компанії "Petiоt Editions" присвячене Ніколя Саркозі та його дружині співачці Карлі Брюні. У ньому споживачі матимуть змогу дізнатися про будні й дозвілля першої пари Франції.

А коштуватиме таке задоволення 8 з половиною євро.

Фото "Libération" та "Star Agora"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів