Перуанці пропонують Обамі лисого цуцика

12 листопада 2008, 13:12

Жителі Перу хочуть подарувати новообраному президенту США Бараку Обамі перуанське гладкошерсте й беззубе цуценя , пише "The Associated Press".

"Асоціація Любителів Гладкошерстих Перуанських Собак" в понеділок надіслали листа до посольства США в Перу. В листі пропонується родині Обами 4-місячне цуценя, яке відкликається на кличку "Мачу-Пікчу", назву знаменитої цитаделі інків.

Цуценя перуанської породи

Нагадаємо, минулої п'ятниці Барак Обома під час своєї першої конференції в якості голови країни, заявив, що є "серйозною проблемою" обрати собаку для власної дочки Малії. Адже дівчинка страждає на алергію.

"Це повинен бути гіпоалергійна. З іншої сторони, ми б хотіли взяти собаку з притулку, але величезна кількість собак із притулку - не породисті, так само як і я ", - сказав обраний президент США.


Тому, голова "Асоціація Любителів Гладкошерстих Перуанських Собак" Клаудіа Гальвес вважає, що перуанська порода як найкраще підходить родині президента, бо не викликає алергію.

"Моя родина також страждала від ... неможливості мати домашніх тварин, оскільки мій син і я астматики, та ми гадаємо, що було б ідеальним для нього (Обами) мати таку собаку, як наша", - сказала Клаудіа.

Поки невідомо яку собаку хоче дочка Обами Малія

За її словами, вона вже вісім років є власником перуанської породи й знає про всі її переваги. Цей вид чотирилапих друзів майже не має запаху.

До речі, тривалий час ці лисі собаки були об'єктом зневаги, та потім були визнані на міжнародному рівні офіційною перуанською породою. Адже ще давні інки тримали їх в якості домашніх тварин.

Фото The Associated Press та The Wall Street Journal

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів