Рязанов переніс складну операцію

11 грудня 2008, 11:06

У середу творцю легендарного фільму "Іронія долі" режисеру Ельдару Рязанову зробили серйозну операцію, повідомляє "Твой день".

Виявляється, лікарі знайшли у Рязанова серйозне захворювання судин. 81-річний режисер був на грані інсульту і повної нерухомості.

"У нашого відомого пацієнта утворилися спайки в сонній артерії. Був лише один вихід врятувати життя Ельдару Олександровичу - оперувати", - повідомив лікар елітної клініки, у якій знаходиться Рязанов.

Відомо, що проблеми зі здоров'ям у режисера почалися ще кілька місяців тому.


Ще влітку Рязанов скаржився на постійні головні болі і різкі стрибки артеріального тиску. Через що був змушений звернутися за допомогою до лікарів.

Тоді кращі медичні світила Москви провели комп'ютерну томографію голови відомого режисера.

Однак обстеження не виявило ніяких серйозних порушень у роботі головного мозку Ельдара Олександровича.

Медики лише розводили руками, а стан знаменитого режисера погіршувався. Головний біль ставав такими сильним, що Рязанов ледь не непритомнів від нього.

Рязанову довелося зробити операцію

Через деякий час причину нездужання все ж таки вдалося з'ясувати.

Ультразвукове дослідження судин головного мозку показало, що через звуження частини сонної артерії мозок погано забезпечується кров'ю.

Лікарі одразу ж заявили про необхідність екстреної операції.

"Судина зсередини вся вкрита бляшками, кровообіг дуже слабкий. У будь-який момент може відбутися інсульт. У таких випадках, щоб врятувати життя пацієнтові, необхідна екстрена операція", - розповів лікар.

Не зважаючи на всю складність ситуації кінорежисер довго не погоджувався на хірургічне втручання. Та все ж таки медикам вдалося переконати Ельдара Олександровича.

Рязанов приїхав у клініку за два дні до операції.

"Хірургічне втручання складне, і ми повинні були переконатися, що організм із нею впорається. У такому віці будь-яка операція небезпечна. А тим більше на судинах головного мозку", - поділився медик.

Як відомо, операція тривала майже дві з половиною години. ЇЇ Рязанову робили кращі хірурги Москви.

Наразі Ельдар Олександрович почуває себе краще. Його переведено у післяопераційне відділення лікарні.

Фото 1tvrus.com

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів