Картина Путіна стала дорожчою за "Квадрат" Малевича

19 січня 2009, 16:48

Картину російського прем'єра Володимира Путіна продали за 37 мільйонів рублів на благодійному аукціоні, пише "Комсомольская правда. Санкт-Петербург".

Полотно Путіна-художника "Узор на заиндевевшем окне" (Візерунок на вікні, вкритому памороззю) виявився дорожчою, ніж четверта версія "Чорного квадрата" Казимира Малевича.

Остання була куплена Ермітажем у 2004-му році всього за 1 мільйон доларів, а робота ж Путіна пішла з молотка за майже 1 мільйон і 100 тисяч доларів, пише regions.ru.

Під час того, як на сцену виносили малюнок Володимира Володимировича, ведучий аукціону оголосив: "Це полотно художника-початківця, уродженця Петербургу".


Полотно Путіна-художника

У першу ж хвилину ціна на картину підскочила до п'яти мільйонів. Однак у боротьбі за роботу екс-президента Росії перемогу здобула володарка галереї на Рубльовці Наталя Курникова.

"Я дуже хвилювалася, але все ж таки придбала. Це унікальна робота видатної особистості. Перша, і не виключено, що й остання", - сказала власниця картини Путіна.

Разом із главою російського уряду героями щорічного благодійного аукціону "Різдвяна азбука" стали губернатор Санкт-Петербурга Валентина Матвієнко, оперна співачка Ганна Нетребко, композитор Максим Шостакович та актриса Єлизавета Боярська.

Фото "E-today"

Читайте також на "Житті": "Картину Путіна продали за мільйон доларів"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів