Колишня перша леді США перенесла операцію на серці

5 березня 2009, 11:53
Дружині екс-президента США Джорджа Буша-старшого - Барбарі Буш , зробили операцію на серці, повідомляє "The Associated Press".

Операція тривала близько 2,5 годин і пройшла досить успішно. За прогнозами лікарів, вже за 10 днів Барбара зможе повернутися додому.

"Я сподіваюся її відновити в повному обсязі і незабаром повернути до нормальної діяльності", - розповів хірург Джеральд Лоурі, який робив складну операцію 83-річній Барбарі.

Минулого тижня у дружини Буша-старшого почалися проблеми з диханням.

Під час медичного обстеження лікарі встановили, що у жінки відбувається закупорка клапана аорти. Якщо ж не вдатися до негайного лікування, то це може призвести до серцевої недостатності, або раптової зупинки серця.


Тож, не довго думаючі, медики рекомендували зробити операцію і замінити клапан.

Джордж Буш-старший з дружиною Барбарою

Екс-президент США Буш-старший весь час був поруч з дружиною у лікарні.

"Я дуже вражений і вдячний чудовій команді лікарів та медсестер у лікарні, які допомогли Барбарі. Я цілком впевнений, що вона знаходиться у хороших руках", - сказав Джордж Буш.

Х'юстонський телеканал KRTK повідомив, що Барбара Буш не хотіла, щоб її діти знали про операцію, оскільки вона не вважає, що це варте уваги.

Барбара, дівоче прізвище якої Пірс, вийшла заміж за Джорджа Буша-старшого у 1945-му році, коли той повернувся з Другої Світової війни.

Фото "The Associated Press"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів