Пугачову назвали однією зі злісних неплатників податків у світі

18 березня 2009, 16:12

У світі вже давно існує рейтинг знаменитостей, які не платять податки, пише "Дело".

Так, до десятки зірок, які ухиляються віддавати проценти від заробітків, занесли не лише голлівудських знаменитостей, а російських співаків. Однак представники шоу-бізнесу рано чи пізно змушені розплачуватися за свої фінансові гріхи.

Так, влада Італії двічі (у 1999-му та 2001-му роках) звинувачувала оперного співака Лучано Паваротті у тому, що він не платить податки. Виявилося, що артист намагався незаконно відшкодувати частину сплачених податків. Паваротті робив це на підставі того, що він нібито проживає більшу частину часу в Монте-Карло, а не в Італії.

У підсумку оперному метру довелося сплатити податкові збори та штрафи на суму близько 15 мільйонів доларів, щоб уникнути ув'язнення.


А от Ніколас Кейдж був спійманий на тому, що списав з рахунку 3,3 мільйони доларів на користь власної компанії, таким чином намагаючись зменшити величини податкових зборів.

І лише у вересні минулого року Кейдж заплатив близько 670 тисяч доларів і владнав цю справу.

Злісним неплатником податків вважається й німецький тенісист Борис Беккер. Спортсмена було звинувачено у тому, що у 90-х роках він не доплатив у державну скарбницю 5 мільйонів доларів. Беккер намагався виправдати це тим, що він живе у Монте-Карло.

Однак тенісисту не вдалося переконати посадовців і він отримав два роки умовно та заплатив штраф в 500 тисяч доларів. Незабаром після цієї неприємної історії Беккер залишив Німеччину ат переїхав жити до Швейцарії.

Ще одним фінансовим порушником виявився актор Веслі Снайпс. Зірка кіно у 1999-2004-х роках заробив 37,9 мільйонів доларів, але не заплатив жодної копійки податків.

Більше того, Сніпйс спробував повернути 11,7 мільйонів доларів, які він нібито помилково заплатив у 19996-му та 1997-му роках.

За ці махінації Веслі було засуджено до трьох років ув'язненні та штрафу у розмірі 13 мільйонів доларів.

До списку потрапив і найвідоміший промоутер Дон Кінг. Його звинувачували в ухиленні податків та шахрайстві у далекому 1985-му році. Зокрема, стверджувалося, що Дон разом з напарником привласнили мільйон доларів. Однак Кінга було визнано невинним.

За несплату податків довелося розплачуватися й кінодіві Софі Лорен. Так, у 1982-му році актриса відсиділа 18 діб у в'язниці.

Пугачова не сплачувала податки?

Виявляється, й російська Примадонна Алла Пугачова мала проблеми з податковою. У 1997-му році співачка заплатила 300 тисяч доларів за "помилку, якої припустився її бухгалтер у фінансовому звіті".

Пізніше Алла Борисівна пояснила, що бухгалтер був спійманий під час спроби скористатися пільгами, відміненими ще у 1992-му році.

Ще одна колега Пугачової - Лада Денс три роки ігнорувала співробітників податкової інспекції та відмовлялася сплачувати податки за свій заміський будинок. До цього асу співачка так і не розібралася з цією ситуацією.

До десятки злісних неплатників податків потрапив й Філіп Кіркоров. Багато хто сміявся з декларації про прибутку, подану співаком у 1996-му році. Тоді артист запевняв всіх, що його прибуток за рік становить лише 2 тисячі доларів. Це при тому, що Кіркоров міг дозволити подарувати тоді ще коханій дружині Пугачовій лімузин.

Закриває ТОП-10 гангстер з Чикаго Аль Капоне. Відомий злочинець потрапив за ґрати зовсім не через те, що вбив десяти людей, а через несплату податків.

Так, у 1931-му році Аль Капоне засудили до 6,5 років ув'язнення та сплати штрафу у 80 тисяч доларів.

Фото "News Music Ru"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів