Помер перший в СРСР Остап Бендер

10 квітня 2009, 18:46

У 86 років помер відомий російський актор Євгеній Вєснік, пишуть "Дни.ру".

"Днями у нього стався інсульт, і його негайно госпіталізували. Він помер у лікарні", - повідомили у дирекції Малого театру, пише видання.

Відомий актор театру і кіно, театральний режисер, автор ряду сценаріїв для радіо і телебачення Євгеній Вєснік першим у СРСР виконав роль знаменитого Остапа Бендера.

У його творчому багажі купа ролей на сцені й у кіно, кілька сценаріїв і режисерських робіт.


Відомо, що Вєснік любив невеликі ролі, щоб з'явитися яскраво і запам'ятатися надовго. Казав, що якби грав головні - усіх би втомив.

Актора можна пригадати передусім завдяки його кіноролям комічного вчителя математики з "Пригод Електроніка" або білого офіцера напідпитку з "Невловимих".

Російський актор Євгеній Вєснік помер в результаті інсульту

Він знявся у "Офіцери", "Угрюм-ріка", "Тема" Гліба Панфілова, "Старигань Хоттабич", "Трембіта", "Я вас любив", "Сім старих та одна дівчина", "Вас викликає Таймир", "Пригоди жовтої валізки", "Дивак з п'ятого Б", "По вулиці комод водили..."

Євгеній Якович за свою багаторічну кар'єру також знявся у фільмах "Звичайне диво", "Летюча миша", "Ширлі-мирлі" і багатьох інших картинах, ЯКІ стали класикою радянського кіно.

Крім того, він служив у трьох театрах - імені Станіславського, театрі Сатири й у Малому театрі.

Крім акторської діяльності Вєснік був режисером і автором ряду сценаріїв для телебачення. Крім того, актор випустив кілька книг: "Абракадабри", "Дарую, що пам'ятаю" та ін. У його книгах - спогади, спостереження і, звісно ж, байки, які Вєснік збирав усе життя.

У 1998-му році актор був нагороджений Орденом "За заслуги перед Батьківщиною" IV ступеня.

Повідомляється, що прощання з Євгенієм Вєсніком пройде 14-го квітня о 11.00 у російському Малому театрі.

Фото www.bibliogid.ru та jewish.ru

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів