Продюсера Тіни Тернер та "The Beatles" визнано винним у вбивстві

14 квітня 2009, 10:00

Суд визнав скандального і знаменитого музичного продюсера Філа Спектора винним у вбивстві другого ступеня, пише "E! Online".

У понеділок лос-анджелеський суд визнав Спектора винним у вбивстві у 2003-му році відомої актриси Лани Кларксон.

Це був вже другий судовий процес над продюсером. Перший відбувся у 2007-му році і завершився безрезультатно. Після цього було проведене повторне розслідування і розгляд справи.

У ході обох процесів обвинувачувальна сторона наголошувала на брутальному характері репутації Спектора. Згадувалося, що за Філом вже значаться і розмахування пістолетом, і жорстоке поводження із жінками, особливо тоді, коли він знаходився у нетверезому стані.


Суд визнав, що продюсер Спектор застрелив акторку Кларксон

Водночас захист Спектора стверджував, що Кларксон сама заподіяла собі смерть. Як пише "The Los Angeles Times", захист описав 40-річну зірку "Королеви варварів" Кларксон як психічно неврівноважену особу, хвору на зіркову хворобу. Наголошувалося на тому, що Лана застрелилася сама.

Однак вагому роль відіграли свідчення п‘яти жінок, яким, за їхніми словами, Спектор колись теж погрожував зброєю.

Окрім того, згідно зі свідченнями особистого водія Спектора, у день загибелі акторки продюсер особисто сказав йому: "Думаю, я когось вбив".

Одним словом, 69-річному Спектору доведеться відсидіти як мінімум 18 років до того моменту, як він матиме право подавати на дострокове звільнення, пише "The Los Angeles Times".

Смерть Лани Кларксон намагалися "замаскувати" під самогубство

Водночас адвокат продюсера одразу заявив, що подаватиме на апеляцію. Юрист подав клопотання про те, щоб Спектор лишився на волі під заставу у розмірі 1-го мільйону доларів до моменту винесення остаточного вироку. Але прокурор опротестував це клопотання, аргументуючи протест "агресивним минулим" Спектора.

Нагадаємо, Філ Спектор був арештований в лютому 2003-го року. Тоді у його маєтку на 30 кімнат у передмісті Лос-Анджелесу була знайдена застрелена на смерть акторка Лана Кларксон.

Філ Спектор відомий завдяки його співпраці із молодими "The Beatles", Тіною Тернер та іншими знаменитостями. Він є володарем премії "Греммі", а його ім‘я значиться у Залі слави рок-н-ролу. Також Спектор першим використав техніку запису, що одержала назву "стіна звуку".

Фото "AP" з сайту "Die Presse", а також "The Daily Mail"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів