Тимошенко назвала представника дитячого "Євробачення-2009"

15 червня 2009, 10:31

У неділю жінка з косою - прем`єр-міністр Юлія Тимошенко назвала ім'я представника від України на дитяче "Євробачення-2009", повідомляє "УНІАН".

Так, переможцем у фіналі національного відбору, який проходив у Міжнародному дитячому таборі "Артек", став 11-річний Андранік Алексанян Хмельницького.

Хлопчик отримав право не лише виконати свою пісню "Три тополі, три сурми" на пісенному конкурсі, а одержав у подарунок ноутбук.

Слід зазначити, що Андраніка називають українським Робертіно Лоретті. Взагалі ж хлопчик хворіє на ахондродисплазію - вроджений дефект росту костей.


За даними "Телекритики", в інтерактивному голосуванні Андранік посів друге місце із 1097 балами, поступившись Олександрові Черненку з піснею "Казка" (1262 бали).

Однак професійне журі віддало перевагу саме юному хмельничанину. На третьому місці з 954 балами опинилася Ліза Малаєва з композицією "Літня самба".

До складу журі національного відбору входили міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, міністр культури та туризму Василь Вовкун, народний артист України, професор, академік Академії мистецтв України, ректор Київської дитячої академії мистецтв Михайло Чембержі, народний артист України.

Також рішення щодо цьогорічного представника на дитячому "Євробаченні" приймали композитор Олександр Злотник; генеральний директор "Артеку" Борис Новожилов, співаки Марина Модіна та Василь Лазарович.

Головою журі був президент Національної телекомпанії України, народний артист України Василь Ілащук.

Андранік Алексанян З Хмельницького боротиметься за перемогу на дитячому "Євробаченні-2009"

Загалом же за право представляти України на конкурсі боролися 15 виконавців юних виконавців:гурт "Каприз" з піснею "Super sona", Лі Нгуен з композицією "Мелодія", Катерина Куріцина з піснею "Я і ти", Марина Лозинська з композицією "Літак", з піснею "Пісня Сріберної землі", Ліза Малаєва "Літня Самба".

Також свої сили спробували Даніела Валентинка Данилюк "Малесеньке кохання", Карина Мазурик "Диско леді", Владислав Каращук "Планета дитинства", Валерія та Анастасія Грошко "Цікавий світ", Катерина Панченко "Я запитаю", Олександр Черненко "Казка", Ганна Кудряшова "Місяць" та Дмитро Бородін "Зірка".

До речі, цього року дитячий телевізійний конкурс пісні "Євробачення" відбудеться в Україні 21-го листопада..

Загалом же аналог дорослого конкурсу проходить з 2003 року. До конкурсу допускається по одному представнику з кожної країни - члена Європейської мовної спілки. В конкурсі можуть брати участь діти у віці 10-15 років.

Україна бере участь у конкурсі з 2006 року. Представники України двічі займали 9-е місце у конкурсі, у 2008 році - 2-е.

Фото dance.1plus1.ua

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів