Майкл Джексон залишив своїм дітям численні борги

27 червня 2009, 22:14
Король поп-музики Майкл Джексон, який помер у четвер у віці 50-ти років, залишив своїм дітьми борги на суму близько півмільярда доларів, повідомляє "Wall Street Journal ".

Так, всесвітньо відомий співак заборгував лише "Bank of America" 200 мільйонів доларів. Зокрема, Джексон не виплатив кредит, наданий банком ще у 2001-му році.

До речі, у якості застави цієї позики виступала частина артиста у компанії "ATV Music", яка володіє правами на пісні самого Майкла та легендарних "The Beatles".

Окрім того, статки Джексона суттєво зменшилися у результаті чисельних судових позовів та неконтрольованих витрат. Через це "The Mirror " назвало поп-король ще й "королем боргів".

За даними британського видання, останнім часом Джексон заробляв близько 19-ти мільйонів на рік за рахунок продажу своїх альбомі та трансляції хітів.

Майкл Джексон з донькою Періс Кетрін (ліворуч) та сином Принцем Майклом

Співак, чий альбом "Thriller" побив всі рекорди продаж, у 90-х роках почав втрачати гроші.

Тоді ж виник перший сексуальний скандал пов'язаний з ім'ям Майкла: щоб залагодити історію про розбещення 13-річного хлопчика Джексону довелося заплатити близько 22-х мільйонів доларів.

У 1995-му році, щоб розібратися з боргами, артиста мав продати за 195 мільйонів доларів половину своєї долі у "ATV Music Publishing".

Та, окрім чисельних скандалів, щодо розбещення неповнолітніх, Джексон полюбляв шоппінг й витрачав астрономічні суми у магазинах.

За словами одного з бухгалтерів музиканта, Майкл щороку витрачав десь на 30 мільйонів більше, ніж заробляв.

Тож, дійшло до того, що у березні 2008-го року Джексону довелося продати свій казковий маєток "Neverland".

Певно, поп-король сподівався повністю розібратися з чисельними боргами за рахунок свого світового супертурне, яке мало розпочатися серією концертів у Лондоні вже у липні цього року.

Однак тепер з боргами свого зіркового батька залишилися троє дітей Майкла Джексона.

Фото "The Daily Mail "

IDEALMEDIA