Караченцов вже пробує говорити, керувати авто та їздити на коні

27 жовтня 2009, 18:55

У вівторок 27-го жовтня знаменитому російському актору Миколі Караченцову виповнюється 65 років. Зірка "Собаки на сіні", "Людини з бульвару Капуцинів", "Пригод Електроніка" та вистави "Юнона і Авось" свято відзначає як треба - з оптимізмом і радісним галасом.

Актриса Людмила Андріївна Поргіна, яка вже 40 років знаходить пліч-о-пліч зі своїм чоловіком, розповіла про успіхи Караченцова та їхні спільні плани на майбутнє.

"...26 і 27 жовтня ми влаштовуємо капусник - приймати привітання друзів веселіше", - сказала Поргіна. Подружжя запросило 300 гостей у московський Театр естради.

Поргіна та Караченцов завжди разом

"Він (Караченцов) ювілеї ніколи не любив, тому дуже хвилюється. З огляду на існуючі обставини, страшні речі, які відбулися у нашій долі, ми вирішили, що обов'язково відзначимо, стверджуючи: це свято життя. Хочу, щоб усі знали, що ми вижили і ще стоїмо на цій землі", - життєствердно каже дружина великого актора.


"Колі буде дуже приємно побачити усіх своїх друзів в одному місці.... Чоловік за ними сумує і завжди чекає н них у гості", - зауважує Людмила Андріївна.

Також розповіла вірна дружина і про успіхи свого Миколи Петровича у боротьбі із недугами. Так, стало відомо, що Караченцов продовжує займатися з викладачами і вже вимовляє букви "з", "с", "к", "р".

"Так і є. Ці букви важко нам даються. Заняття - найтяжка праця, але він долає складності, бореться. Вважаю, що Коля щодня здійснює подвиги", - підкреслила жінка.

"Чоловік займається з (лікарем) Валентином Дікулєм на тренажерах, бере уроки у логопеда. Їздить на спеціально навчених конях - це терапія для важко хворих. На звичайного коня, звісно, його не посадять, а цей слухається, його готували, щоб він міг підняти людину", - ділиться Людмила Андріївна.

Окрім того, після страшно автомобільної аварії, актор знову сів за кермо.

"Йому не було страшно. Боявся лише після Скліфа (Науково-дослідний інститут швидкої допомоги імені Скліфосовського). Потім потроху звик, йому подобається за кермом", - веде далі дружина зірки. От тільки по Москві Караченцов внести авто поки не починає - дуже вже інтенсивний столичний рух.

Ще одне досягнення Миколи Петровича - він зменшив оберти у палінні сигарет. "Зараз курить менше. Розуміє, що нікотин - сильне навантаження на його травмовані судини мозку. Намагаємося скорочувати кількість сигарет до десяти на день, але іноді він прокидається уночі, йде і де-небудь краде - адже він у нас пустун", - зізнається Поргіна.

Микола Петрович та Людмила Андріївна долають всі нещастя разом і разом тішаться життю

За словами актриси, їх із чоловіком дуже підтримують усі друзі. Вони щодня приходять до них додому. Окрім того, не кинув подружжя і їхній рідний театр "Ленком" - продовжував платити зарплату, усіляко підтримував. А з грішми на операцію допомагало Міністерство охорони здоров'я Росії й уряд.

"Складно повірити, що про нас піклувалася держава, але це правда", - зауважує жінка.

Між іншим, тепер Караченцов та його кохана дружина навіть планують реалізувати маленьку подорож:

"У стародавнє місто Барі (Італія). Ми дізналися, що там зберігаються мощі чудотворця Миколи Угодника, причаститися, до яких з'їжджаються прочани з усього світу. Хочемо поїхати помолитися, якщо після ювілею буде все в порядку з грішми і ми зберемося з духом. Коля взагалі любить подорожувати, відкривати нові місця".

При цьому Поргіна пояснила: "Життя йому продовжили не для того, щоб він вмирав вдома... Якщо його покласти - він помре. Він має бачити схід сонця, захід сонця, морський прибій - відчувати, як усі люди".

Певно, тому і на похорон до всіх своїх друзів і колег, зокрема Олександра Абдулова та Олега Янковського, Микола Петрович приходить.

"Він на всі похорони ходить. Тому що не можна не піти - йдуть його брати по цеху, по рідному дому. Як же можна не прийти попрощатися?" - каже Людмила Андріївна.

Між іншим, свого чоловіка Поргіна інколи кличе Кока. Каже, так його називали онуки, коли їм було важко вимовляти деякі букви його імені. Між іншим, онук Караченцова Петро любить грати в теніс, зокрема й з дідусем.

Караченцов вже грає з онуком (на фото) у теніс, їздить на коні та авто і продовжує займатися з логопедом

"Звичайно. Тепер це спільна тенденція нашого дому, такий собі клуб за інтересами. Петі дуже подобається грати з дідусем", - зауважує актриса.

А наостанок Поргіна нагадала, що вони з Караченцовим не полишають надію зняти продовження культового дитячого фільму "Пригоди Електроніка".

Нагадаємо, 28-го лютого 200-го року Микола Караченцов потрапив у жахливу аварію. Знаменитий актор не впорався з керуванням автомобіля на зледенілій дорозі. В результаті Караченцов одержав серйозну черепно-мозкову травму.

Після трепанації черепа й операції на головному мозку актор 26 днів пролежав у комі. І лише у травні 2007-го року актор зміг піднятися на сцену - на презентації пісень зі свого репертуару. Хоча з лікарняного Микола Петрович не вийшов і дотепер.

Текст за матеріалами "Новая"

Фото "Новая" та "Сегодня"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів