Абрамович скуповує сучасне мистецтво

19 січня 2010, 14:33
Відомий російський мільярдер Роман Абрамович перетворює свою яхту в галерею на воді.

Нещодавно багатодітний багатій придбав колекцію сучасного мистецтва з 35 предметів, щоб прикрасити свою шикарну яхту "Eclipse", повідомляє "Bloomberg".

Про масштабну покупку журналістам розповів арт-дилер Джозеф Кларк. За словами останнього, предмети мистецтва Абрамовичу підбирав дизайнер Теренс Дісдейл, який і розробляв інтер'єр яхти.

Подейкують, що за нові "цяцьки" бізнесмен виклав близько 326 тисяч доларів. Щоправда, тримається у таємниці які саме твори мистецтва перейшли у власність Романа Абрамовича.

Однак Кларк запевняє, що скоріш за все на яхті багатія та його коханої Даши Жукової з'явиться скульптура Саймона Аллена, вартістю у 5-18 тисяч фунтів стерлінгів.


Також, не виключно що Абрамович придбав собі кілька абстрактних картин Тревога Белла. Роботи цього художника оцінюються у 25 тисяч фунтів.

Нагадаємо, російський мільярдер частенько викладає величезні суми на прикраси для своїх осель. Так, у травні 2008-го року Роман Абрамович на аукціоні "Christie's" придбав найдорожчі картини. Тоді полотна Френсіс Бекона та Люсьєна Фрейда пішли з молотка за 86,3 мільйони доларів та 33,6 мільйони доларів відповідно.

До речі, окрім значної колекції сучасного мистецтва Абрамович є власником найбільшої яхти у світі. Довжина морської красуні "Eclipse" близько 170 метрів, а ширина - більше 20 метрів.

Яхта бізнесмена броньована, має протиракетну систему та лазерний захист від всюдисущих папарацці.

"Eclipse" будували чотири роки. Досі невідома точна вартість яхти Абрамовича. Подейкують, що за це чудо російському мільярдеру довелося викласти десь 1,2 мільярди доларів.

Фото "Reuters"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів