Стінга звинуватили у лицемірстві

23 лютого 2010, 12:03

Популярного британського співака Стінга розкритикували за виступ для доньки президента Узбекистану Гульнари Карімової, пише "The Guardian".

Мова йде про концерт виконавця у Ташкенті в жовтні 2009-го року. Подейкують, що за свій виступ, який, ніби то, проходив в рамках фестивалю мистецтв, Стінг отримав від 1 до 2 мільйонів фунтів стерлінгів.

"Я грав в Узбекистані кілька місяців тому. Концерт був організований дочкою президента, і я вважаю, що це відбувалося під егідою ЮНІСЕФ", - заявив співак.

Однак колишній посол Великобританії в Узбекистані Крейг Мюррей назвав вчинок Стінга лицемірством.


Мовляв, артист своїм виступом мимовільно підтримав режим Іслама Карімова, якого різні громадські організації регулярно засуджують за порушенням прав людини.

"Схоже, що Стінг лицемір. Неймовірно нерозумно з його боку не знати, з ким він має справу. Після такого всі його зусилля в галузі прав людини та екології летять в трубу", - цитує слова дипломата "ContactMusic".

Та 58-річний співак заявив, що не шкодує про свій вчинок.

"Я прекрасно обізнаний про репутацію президента Узбекистану і вирішив зіграти не дивлячись ні на що. Я вважаю культурний бойкот не лише безглуздим жестом, а й контр продуктивним", - зауважив Стінг.

Фото "Reuters"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів