Берлусконі осудили за фотографію з Медведєвим. ФОТО

27 липня 2010, 11:30

Громадськість Італії засудила свого скандального прем'єр-міністра Сільвіо Берлусконі за те, що він знявся на згадку з російським президентом Дмитром Медведєвим на тлі фрески Леонардо да Вінчі "Таємна вечеря".

Причиною невдоволення громадськості стало те, що політикам дозволили сфотографуватися з картиною, у той час як іншим відвідувачам музею робити це заборонено, пише "The Daily Mail".

Мистецтвознавці у всьому світі згодні, що спалахи фотокамер можуть завдати шкоди художнім творам. Тож і було вирішено заборонити фотографувати картини великих художників.

Однак для Медведєва та Берлусконі зробили виняток. Скандальна фотографія була зроблена під час візиту російського президента до Мілана 23-го липня.


Берлусконі показував гостеві монастир Санта-Марія делле Граціє, в трапезній якого і знаходиться знаменитий твір Леонардо да Вінчі. Там то Медведєв і висловив бажання сфотографуватися перед фрескою.

За словами доглядача художніх цінностей Мілана Альберто Артіолі, він дозволив трьом фотографам зробити знімок російського та італійського лідерів.

"Це була моя відповідальність, моє рішення, і я дозволив, бо не бачу в цьому нічого особливого", - зазначив Артіолі.

До того ж, фотографам заборонили брати великий план і відвели на достатню відстань.

Однак представники місцевої опозиції обурилися фактом фотографування. Мовляв, ця історія дає зрозуміти, що лідерам дозволено робити все, що заманеться.

"Звичайно, кілька фотографій, можливо, і не пошкодили "Таємну вечерю", але справа в принципі - решті заборонено фотографуватися, а їм (Берлусконі і Медведєву) можна", - зауважив депутат-опозиціонер Давид Корріторе.

"Таємна вечеря" Леонардо да Вінчі була написана в 1495-1498 роки. Роботу розміром 450 на 870 сантиметрів художник писав темперою не по мокрій штукатурці, а по сухій стіні, через що фарби виявилися менш стійкими.

Фото "АР"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів