Дуглас вчить дітей не боятися раку

8 вересня 2010, 17:00

Діти оскароносного актора Майкла Дугласа, який веде непросту боротьбу з раком горла, разом зі своїм татом побували на сеансі променевої терапії у нью-йоркській клініці.

Про це пише "The Showbiz Spy".

На думку Дугласа, для 10-річного Ділана та 7-річної Керіс це є позитивним досвідом, який допоможе їм подолати страх перед хворобоюбатька.

"Їм сподобалися усі ці штуки (наче) із "Зоряних воєн". Я гадаю, це полегшило їхній страх перед невідомим", - сказав 65-річний актор.


"Я спитала: "Тож ви бачили, як таткові робили опромінення?, а вони сказали "Так. Це було наче комп'ютерна гра. Нам дозволили натиснути на кнопку кілька разів", - розповіла дружина хворого Кетрін Зета-Джонс.

Сам актор, як і раніше, налаштований дуже оптимістично й розглядає свою хворобу лише як "невеличку тимчасову кризу".

Дуглас втратить голос?

На позитивний ефект від лікування сподіваються й медики. Втім, експерти припускають, що, навіть одужавши, Дуглас вже не повернеться до акторства, оскільки може втратити голос, пише "The Showbiz Spy".

"Коли пацієнта піддають одразу променевій та хіміотерапії, він зазвичай перебуває на пізній стадії раку", - зазначив лікар відділення опромінення та онкології нью-йоркського центру "Beth Israel Comprehensive Cancer" Лоуренс Тіна.

"Від 60 до 70% пацієнтів, навіть із пізньою стадією раку, виживають", - запевнив він.

Втім, якщо ці два методи лікування не спрацюють, Дугласові доведеться вдатися до операції з часткового або повного видалення гортані. Унаслідок цього може відбутися зміна голосу або ж цілковита його втрата.

Нагадаємо, злоякісну пухлину в зірки "Роману з каменем" лікарі виявили у серпні й призначили йому 8-тижневий курс опромінення та хіміотерапії.

Фото "АР"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів