Обама написав дитячу книжку

14 вересня 2010, 18:00
Президент США Барак Обама написав книжку для маленьких американців під назвою "Я тебе славлю: лист моїм дочкам" ("Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters"), передає " ВВС ".

Свою дитячу книжку політик присвятив 13 видатним американцям. Героями книжки Обами стали в тому числі перший президент США Джордж Вашингтон, великий бейсболіст Джеймі Робінсон і художниця Джорджія О'Кіф.

На обкладинці нової книги Обами зображені його дочки Саша і Малія, які вигулюють президентського пса Бо на залитій сонцем галявині.

Про публікацію книги буде офіційно оголошено у четвер, тоді ж видавництво Alfred A. Knopf Books має намір назвати імена ще 10 осіб, про яких йдеться у книжці Барака Обами.

У видавництві Random House, підрозділом якого є Knopf, повідомили, що отриманий за книгу гонорар автор збирається передати у фонд допомоги дітям загиблих і скалічених американських військових.


Обама стане першим президентом США, що випустив книгу для дітей під час перебування у Білому домі.

Обама написав книгу для дітей

Колишній президент Джиммі Картер опублікував книгу "Малюк Снугл-Фліджер" ("The Little Baby Snoogle-Fleejer") через більш ніж десятиріччя після свого президентства.

Теодор Рузвельт став співавтором книжки "Героїчні повісті з американської історії" ("Hero Tales from American History") у 1895-му році, до початку своєї президентської кар'єри.

Ілюстрації до книжки Барака Обами підготував відомий художник Лорен Лонг, який ілюстрував в тому числі дитячу книжку Мадонни "Яблука містера Пібоді" ("Mr. Peabody's Aplles").

За даними видавництва Random House, у книжці 40 сторінок, і вона призначена для дітей старше трьох років. Перша партія буде видрукувана тиражем у 500 тисяч екземплярів. Вартість, вказана видавцем, складе 17 доларів 99 центів.

Книга з'явиться у продажу 16-го листопада, через два тижні після проміжних виборів до конгресу США.

Фото "АР"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів