Яворівський їздить в гості з картоплею, а Григорович - з коралами

12 жовтня 2010, 13:06

Мабуть, по парламенту вже ходять чутки про те, у які важкі сім'ї потрапляють ті, хто наважується взяти участь в реаліті-проекті каналу "1+1" - "Без мандата".

Володимир Яворівський, вирушаючи в місто Миколаїв в сім'ю ліквідаторів Чорнобильської АЕС, запасся мішком картоплі. А що - три дні на ній прожити можна. "Ну, так нормально, чоловік приїхав зі своєю картоплею", - вважає він.

Володимир потрапив у сім'ю "вождя" Наталі Савінової - ліквідатора, інваліда 2 групи, матері 3 дочок. Вже багато років вона веде бій з політиками на захист ліквідаторів, які на даний момент в більшості всі є інвалідами. Хтось вже помер, хтось - покінчив життя самогубством...

"Якщо хтось буде від Юлі Тимошенко, поб'ємо", - заявила Наталя перед візитом гостя. Втім, оскільки сім'я не дуже зналася на політиці, спершу вони не зрозуміли, від якої партії їхній новий мешканець.


Треба відзначити, що творці проекту - люди ризиковані: прислати до сім‘ї, де обіцяють повбивати кожного, хто має відношення до партії Тимошенко, представника "Батьківщини" - це надто сміливо.

Яворівський запасався картоплею і готував чужій жінці сніданок

Втім, Яворівському вдалося покорити бойову Наталю і примирити її, може, не з Юлією Володимирівною, але з собою - точно.

Окрім битви за пільгові пенсії, хазяйка показала купу документів, які їй довелося збирати для встановлення тимчасового гаража.

"Спробую зачитати на сесії, скільки треба пройти чиновників, аби поставити гараж інвалідові", - не міг повірити своїм очам депутат.

У перший день він сам сходив на базар і накупив продуктів, після чого сім'я боялася отруїти політика. Депутатська вечеря з власноруч вибраної ковбаси сумнівної якості, на думку сім'ї, загрожувала госпіталізацією. Та все обійшлося.

Натомість Яворівський вперше сів за кермо "Славути" і трохи попрацював у сім'ї водієм. На третій день він вже знайшов сковороду, і доки хазяйка приймала ванну, сам приготував сніданок.

"Для мене чоловік - це перш за все руки. У нього дуже красиві руки", - каже хазяйка.

За три дні Яворівський не схуднув, але зізнався, що на ті гроші, які отримують люди, прожити важко, навіть маючи продукти з городу. Не кажучи вже про всі інші проблеми.

В шановної Лілії Григорович з приводу предметів першої необхідності - своя думка. Це не картопля - факт. "Жінка без коралів нічого не варта", - відрізала Григорович, збираючись у поїздку до села Гайворон Кіровоградської області, і укладаючи до валізи корали.

Григорович роздягалася до спіднього і чаклувала над борщем

У Гайвороні сім'я Карпенків мріяла про свій власний будинок, який самі й будували. А мучилися іншою проблемою.

"Для нас головне питання - аби не було перебою з постачанням інсуліну", - каже батько сімейства Ігор. Його синові Сергію необхідні ліки. Імпортний інсулін, який його рятує, надходить з перебоями. Кожен ранок у Сергія починається з перевірки цукру в крові.

Цією проблемою і зайнялася Лілія Степанівна. А наступного дня пішла на ринок, аби приготувати борщ. Та оскільки всі видані гроші жіночка витратила ще першого дня, за частиною інгредієнтів вона попрямувала на город - добувати їх особисто.

"Без ГМО, без консервантів. Значить, вийде правильний борщ", - примовляла Григорович, чаклуючи над каструлею.

Після того, як депутат поїхала додому, через деякий час сім‘ї знову відмовили у черговій порції інсуліну. Вони зателефонували Григорович і буквально за пару годин ліки привезли їм просто додому.

"За ці п'ять днів мі прожили окреме людське життя", - підсумував Яворівський, напевно, всі "депутатські" історії проекту.

За матеріалами піар-служби "1+1"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів