Гурт "A-HA" стомлено попрощався з українцями

5 листопада 2010, 21:13

У четвер у Києві відбувся концерт норвезького гурту "А-НА" в рамках прощального туру "Ending on a High Note Tour". Про розпад гурту по завершенні цього гастрольного турне музиканти оголосили у жовтні 2009-го року.

Як повідомляє "УНІАН", київські глядачі відзначили деяку втому учасників гурту. Хоча "Сегодня" пише, що на сцену музиканти вийшли "бадьоренькі та свіженькі", змусивши меломанів чекати лише півгодини.

Вокаліст "А-НА" Мортен Харкет привітався з залом лише після сьомої пісні. Та й взагалі норвежці спілкуванням глядачів надто "не балували", час від часу гукали "Київ!" та ділилися спогадами про свої чверть століття на сцені.

Шансом на власні очі востаннє побачити норвезький гурт "A-HA" в повному складі скористалося небагато українських фанів. Зала, де в четвер відбувся їхній прощальний концерт, була напівпорожня, повідомляє "Сегодня". Припускається, що причина - у високій вартості квитків - від 390 до 3990 гривень.


У Києві відбувся прощальний концерт норвезького гурту "А-НА"

Оформлення шоу та відеоряд фанів не розчарували. Водночас звук у Міжнародному виставковому центрі, де проходив концерт, залишав бажати кращого. Голос Харкета губився серед гучних гітарних акордів, а слів було не розібрати.

Протягом концерту було виконано 24 пісні, включаючи останній сингл гурту "Butterfly, butterfly". Після "не надто бурхливих" викликів на біс норвежці повернулися на сцену, аби виконати легендарний хіт "Take on me".

Після цього "A-HA" пішли вже остаточно, до бутербродів, які для них були завчасно приготовані за лаштунками.

За своїм харчуванням гості слідкували ретельно. До Києва узяли з собою п'ятьох кухарів, аби ті готували їм легкі наїдки з натуральних продуктів. Український борщ музикантам не смакує, визначились вони ще у свій попередній приїзд.

Містом норвежці також гуляти не побажали через погану погоду. Натомість вони відвідали сауну, басейн та спа-салон із тайським масажем.

По закінченні концерту, музиканти тієї ж ночі попрямували в аеропорт, аби вже в п'ятницю виступити Мінську.

В Інтернеті також є повідомлення про те, що прощальний "Ending on a High Note Tour" співпав із особистою трагедією у житті вокаліста гурту Мортена Харкета. 2-го листопада у віці 80 років пішла з життя його мати Хенні Катаріна Харкет, повідомляє англомовна Вікіпедія із посиланням на норвезькі ЗМІ.

Фото "УНІАН" та "Сегодня"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів