Саркозі зробив з журналістів педофілів?

24 листопада 2010, 17:00

Президент Франції Ніколя Саркозі потрапив у скандал з педофілією і журналістами. У ЗМІ здійнявся галас: мовляв, Саркозі мав нахабство обізвати журналістів педофілами та ще й не один раз.

Минулої п'ятниці у португальському Лісабоні, де проходив саміт НАТО, Саркозі невдало поспілкувався з журналістами під час брифінгу у форматі "не для запису".

Відповідаючи на запитання стосовно теракту у Карачі, президент Франції мав необачність вжити на адресу журналіста слово "педофіл".

"А ви, я нічого проти вас не маю. Скидається на те, що ви педофіл... Хто мені це сказав? Я в це щиро вірю... Ви можете виправдатися?" - наводить слова Саркозі французьке видання "Libération", яке у вівторок опублікувало у себе на сайті аудіозапис брифінгу Саркозі.


Як наголошує газета, президент вдався до згадки про педофілів, аби продемонструвати абсурдність підозр, які проти нього висувають.

Інше французьке видання "Le Post" зауважує, що риторичний прийом, використаний Саркозі, називається антифраза і був вжитий для ілюстрації безпідставних звинувачень проти нього.

Cаркозі захищався педофілом від звинувачень у корупції

"Ви кажете хто зна що, ви нічого не перевіряєте", - обурювався Саркозі у відповідь на питання одного з журналістів стосовно корупційної схеми і зброї в Пакистані, пише "L'Express".

Втім, як наголошує BBC з посиланням на AFP, слово "педофіл" президент на брифінгу вжив двічі, а то й тричі. Прощаючись з журналістами, Саркозі нібито вимовив: "До завтра, мої друзі педофіли".

Водночас представники Єлисейського палацу одноголосно стверджують, що президент Французької Республіки не наносив журналістові образ, звертаючись до нього як до педофіла.

Нагадаємо, Ніколя Саркозі звинувачують у причетності до корупційної схеми щодо поставки підводних човнів у Пакистан у 1994 році. Тоді Саркозі був міністром бюджету в уряді Едуара Балладюра.

А у 2002-му році у місті Карачі загинули 15 осіб, серед яких 11 французьких інженерів держкомпанії військового кораблебудування. Існує версія, що теракт був пов‘язаний з продажем Францією зброї Пакистану у 1994 році.

Фото "Reuters"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів