Джигурда згадав, як лежав у дурці

1 грудня 2010, 13:49

Епатажний російський артист Нікіта Джигурда розповів, як лежав у радянській психіатричній лікарні та чому вважає себе безгрішним.

Джигурда відомий тим, що дозволяє собі нецензурні висловлювання. Співак не зважає ані на камери, ані на жінок. Однак він запевняє, що робить це усвідомлено.

"Люди думають, що це хуліганство і епатаж. А я ж лірик. Але завдяки матам я живий: обіс…ли - обтікай, не вмієш - вбирай. Якщо залишити лише високу творчість, без нецензурщини - маячня виходить", - каже Нікіта в інтерв’ю "Сегодня".

До того ж артист не приховує, що дозволяє собі все що завгодно.


"У мене зараз повне відчуття безкарності та безпеки. Свобода, обмежена лише коханням. Я дозволяю собі все, що завгодно, хоч голяка на сцену чи що не слово - то лайка", - каже він.

Єдине, що може змусити Нікіту зупинитися - це його дружина Марина Анісіна чи батьки.

"Хоча я взагалі вважаю себе безгрішною істотою. Це я зрозумів, коли десять років тому голодував сорок вісім днів. Починав з 84-ма кілограмами ваги, а закінчив із 52-ма, але справа не в кіло, я тоді зрозумів, що безгрішний і періодично відчуваю себе святим", - заявив Джигурда.

Тим не менш, була у Джигурди й "наркотична залежність"... - від Володимира Висоцького:

"На наркотик у вигляді пісень Висоцького мене підсадив у Києві старший брат - Сергій. У Володимира Семеновича були рядки: "Пошли мне, Господь, второго, чтоб вытянул петь со мной" - і я, через юнацький максималізм, вважав, що цей другий і є я".

Джигурда впевнений у своїй безгрішності

"Я знав весь репертуар і готовий був заспівати дуетом. Розумів, що йому (Висоцькому) сумно і самотньо, але я жив у Києві, а він у Москві! І ось, коли у 80-му мені виповнилося 19 років, я зібрався в Москву, але прийшов брат і зі сльозами на очах сказав, що Висоцький пішов у світ інший", - згадав Микита.

Нагадаємо, свого часу Джигурда виклав в інтернет відео пологів своєї дружини. Тоді багато хто осудив артиста. Мовляв, ці кадри доволі пікантні й не повинні виноситися на загал.

"Що поганого, якщо я протиставив одностатевому коханню, коханню за гроші і гонорари - те, що роблять актори у фільмах, - справжнє любовне дійство. Зняв вам появу життя і переродження жінки, повної страху і болю", - обурився артист.

Наостанок Нікіта Джигурда розповів про свій досвід перебування у психіатричній лікарні.

"Так, була справа, коли я у військкоматі, коли мене призвали в армію, всіх послав і пісні матюкливі виспівував. Тоді мене відразу ж і запроторили в дурку. Мені кололи по сім уколів в день: і транквілізатори, і абрикосове масло, яке викликало галюцинації", - згадав артист.

Та, за словами співака, "алкаші", що були поруч з ним у палаті, домовлялися з санітарами, брали ліки собі, а йому давали в руки гітару співати.

"Але цей досвід мені дуже знадобився. Я вийшов через два тижні - мати забрала під розписку. Хоча мені потрібно було лежати місяць-два - тоді мене б просто перетворили на овоч. Отримавши цей удар, я зрозумів, що у світі все не так просто", - зауважив він.

Фото "Сегодня"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів