EL Кравчук і Джамала "накручують" голоси у нацвідборі "Євробачення"?

10 лютого 2011, 13:16

У ході національного відбору "Євробачення-2011" виник новий скандал.

Адміністрація сайту нацвідбору заявила, що нинішні результати голосування на офіційному українському сайті "Євробачення" не можна вважати дійсними. Мовляв, виявлено значну частку "накруток" у рейтингах лідерів голосування.

Так, найбільшу кількість голосів набрали EL Кравчук - понад 28 тисяч, Джамала - майже 26 тисяч, Міка Ньютон - майже 25 500, Дар'я Медова - більше 25 200, Олексій Матіас - майже 22,5 тисяч.

Нова інформація про "накрутки" в голосуванні з'явилася в результаті незалежного дослідження, проведеного з ініціативи користувача сайту, який представив увазі розробників свою систему аналізу голосували користувачів і детальний звіт про проведену роботу.


У дослідженні використовувався розроблений інструмент з аналізу на унікальність та ідентичність осіб, що голосували, пише "ЛIГАБiзнесIнформ".

У результаті перевірки виявлено, що чимала частка голосів EL Кравчука є сфальсифікованою. Зокрема, більше половини голосів за артиста - "накручені".

Подібна ситуація також спостерігається у Джамали (1379 "додаткових" голосів), виконавиць Мікі Ньютон (1380) та Дарини Медової (1727).

El Кравчук та Джамала попалися на "накрутці"?

"Усім підозрюваним учасникам несумлінного голосування на адресу електронної пошти було відправлено запит, відповідь на який був би прямим запереченням причетності голосуючого користувача до роботів", - йдеться на сайті вітчизняного відбору на "Євробачення".

"Адміністрація сайту не отримала жодної відповіді. Висновок один - порожні електронні адреси були створені виключно з метою неправомірною коригування підсумків голосування на сайті "Євробачення", - зазначається у звіті адміністрації сайту.

Нагадаємо, sms-голосування за 15 фіналістів національного відбору на "Євробачення" завершилося ввечері 9 лютого. Імена учасників, які 26 лютого поборються за право представляти Україну на конкурсі оголосять 10-го лютого.

До слова, це не вперше навколо нацвідобру "Євробачення" виникає скандал. Так, у січні цього року співачку Джамалу вже звинувачували у махінаціях та змові з організаторами відбору.

Пісенний конкурс "Євробачення-2011" відбудеться в травні в Дюссельдорфі. Перший півфінал - 10 травня, другий півфінал - 12 травня, фінал - 14 травня. Учасник від України виступить у другому півфіналі.

Фото "Дусі" та з сайту Нацвідбору "Євробачення-2011"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів