Елізабет Тейлор зуміла запізнитися на власний похорон

25 березня 2011, 10:56

Голлівудська актриса Елізабет Тейлор заповіла, щоб її поховали з 15-хвилинним запізненням.

25-го березня, через добу після смерті, у передмісті Лос-Анджелесі відбувся похорон Тейлор. Легендарну зірку поховали на цвинтарі Форест-Лоун у Глендейле, де покояться багато знаменитостей, у тому числі і Майкл Джексон, колишній великий друг Елізабет.

Як повідомляє "ВВС", церемонія була скромною. На похороні актриси були присутні близько 40 її родичів та рабин.

Похорон Тейлор почався з 15-хвилинним запізненням. Це, за словами її агента, було зроблено на прохання самої Елізабет.


"Міс Тейлор залишила інструкції: похорон повинен початися мінімум на 15 хвилин пізніше, ніж заплановано. При цьому повинно було прозвучати оголошення: " Вона бажала запізнитися навіть на власний похорон", - йдеться в заяві агента.

Квіти на Алеї слави зірок у Голлівуді

Під час служби, яка тривала годину, декламували вірші англійського поета XIX століття Джерарда Манлі Хопкінса "Свинцеве відлуння і золотий місяць" і звучало соло на трубі у виконанні онука Елізабет Ріса Тейлор, який виконав гімн "Amazing Grace", що входив до репертуару Елвіса Преслі.

"Труна була закрита і вкрита покривалом пишних, ароматних гарденій, фіалок і конвалій. Міс Тейлор віддана землі у Великому мавзолеї, що ховається під літаючим мармуровим ангелом Мікеланджело", - додав агент актриси.

Нагадаємо, Елізабет Тейлор померла 23-го березня в Лос-Анджелесі від застійної серцевої недостатності. Їй було 79 років.

До слова, аукціонний дім "Phillips De Pury" виставив на торги один з портретів Елізабет Тейлор, пензля Енді Ворхола, повідомляє "The Wall Street Journal".

Робота Ворхола 'Liz #5'

Робота 'Liz #5' 1963-го року піде з молотка на торгах 12-го травня в Нью-Йорку. Портрет оцінили в 20-30 мільйонів доларів.

Елізабет Тейлор була одним з головних джерел натхнення для Ворхола. Художник присвятив актрисі цілу серію своїх робіт. Влітку 2010 року один з її портретів був проданий за 10 мільйонів доларів. У 2007 році британський актор Х'ю Грант продав аналогічний портрет зі своєї колекції за 23,6 мільйона доларів - у кілька разів дорожче, ніж він сам заплатив за твір раніше.

Фото "Reuters"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів